Vukićević: Svi napadi na ministarku zdravlja bili u svrhu toga da se prikriju nezakonite radnje Hrapovića

13

Piše: Maja Vukićević, poslanica DNP-a u Skupštini Crne Gore

Sva hajka koja se u prethodnom periodu dizala protiv ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović očito je bila u svrhu prikrivanja nezakonitih radnji Kenana Hrapovića i ostalih koji su upravljali crnogorskim zdravstvenim sistemom i kako vidimo učestvovali u brojnim nezakonitim radnjama.

Nadležni organi pod hitno treba da ispitaju kako je Kenan Hrapović i na osnovu kojeg zakona samostalno donosio odluke o isplati ogromnih svota novca pojedinim NVO, radilo se o stotinama hiljada eura, ko mu je to dozvolio, i da li su te NVO podnosile izvještaje na koji način i gdje su utrošena tolika sredstva, koji su programi sprovedeni i finansirani iz tih sredstava. Ovo je posao za tužilaštvo i sudove, koji nažalost još uvijek nisu oslobođene institucije.

Kenan Hrapović je sam lično donosio odluke i zaključivao ugovore o novcu dobijenom iz Global fonda, umjesto da to radi Komisija za raspodjelu. On lično je kroz šest raspodjela kao nenadležni organ podijelio nevladinim organizacijama sredstva u iznosu od 910 hiljada i 25 evra od ukupne sume od milion i pedeset pet hiljada evra iz tog projekta. Očigledno je da se u ovom slučaju radi o klasičnoj zloupotrebi.

Građani treba da dobiju odgovor i na pitanje ko je njihovim novcem kupio 23 neispravna respiratora sa prosječnom cijenom od 20 000 evra po aparatu. Prosto nevjerovatno djeluje da ne postoje ni ugovori ni garancije o kupovini respiratora.

Građani zaslužuju odgovor ko se igrao sa njihovim novcem i njihovim zdravljem? Sad je još jasnije u kakvom su stanju ostavili naš zdravstveni sistem oni koji su upravljali Crnom Gorom u poslednje tri decenije, i koji su ovih dana navodno jako zabrinuti za zdravlje građana.

<

13 Comments
 1. Ivi komentariše

  Tako je draga. Oni su za sve krivi. Ovo su eksperti, nevidjeni…. GOSPODI POMILUJ. Pašćeš do Novoga još 5%.

  4
  9
  1. Ja komentariše

   A što če pas 5 % IVI 5 ti majki jebem.naravno napada onaj ko ke najviše krao,hrapović ,šehović i balafurdija.ali znaju oni da im je kraj čim se zakoni o sudstvu donesu.zato verujte mi sad pune gaće,zakoni vrlo brzo sigurno a tek tada će narod biti zadovoljan vladom.samo polako

   4
   4
  2. LipaLipa komentariše

   … vec se mijenja “muzika” u df, … ko ono rece, treba da se razgovara, … ali dobro, od koga i to dosta, knap, … aj’ zdravo, …

  3. Niksic hrabri komentariše

   Dua Lipa, koliko li je Selma Hrapovic apila od ovih 910 000evra za torbice Lui Viton??? Obzirom da je sve na njoj bilo od preko 1000evra tesko da je to od tatine plate islo za cerkicu? Sta mislis Lipa? Reci nam malo o tome IQ85 + dps siguran glas= LOPOVCINA = LIKE DADDY LIKE DAUGHTER

   2
   1
 2. Ivi komentariše

  Na šta dihaju, KAD SU SVI POKVARENI? Bravo, saznala je, to PRIJE NEKI DAN!!!!!

 3. tako stoje stvari komentariše

  Ima ministara u vladi Krivokapića koji rade odlično svoj posao, jedna od njih je i Jelene Borovinić Bojović. Kamo lijepe sreće da je više takvih ministara poput nje.
  Bez obzira što ja Krivokapića očima više ne mogu gledat, treba biti pošten i pravo govoriti, treba ovoj ženi dati punu podršku, jer je kompetentna i odlično radi svoj posao, za razliku od nekih drugih ministara u vladi Krivokapića.

  6
  4
  1. Savina komentariše

   Svako ko sjedi u tu vladu znači da podržava ono što Krivokapić i Abazović rade, a ko ne podržava nek kaže da neće da sjedi u vladu kojoj je preče da ruši srpske stranke no da demontira DPS i nek napusti funkciju! Ne razumijem zarad čega bi srpske stranke branile ikoga iz ove vlade!?

   7
   1
   1. Crni Guja komentariše

    Za Borovinicku se ne slazem, muz joj je u DNP a i ona stvarno pokusava da rijeci problem ili probleme pevise ih je svakako.

    7
    4
   2. Vrabac komentariše

    A osim što sjedi u ovu sramnu vladu, ovo bješe ona što joj obraz ne zasmeta da reče kako su Milan i Andrija “imali samo epizodnu ulogu oko vakcina iz Srbije” i da je ona sve odradila!? I nju sad branite!? Pa vas iz DF i treba maltretirati, za bolje i nijeste!

    4
    4
   3. tako stoje stvari komentariše

    I od Krivokapića ima gore, ima Djukanović i DPS.

    U interesu svih normalnih ljudi, koji su protiv decenijskog zuluma DPS-a je da se demontira taj njegov aparat, ta kriminalna hobotnica. Sa Krivokapićem treba još jednom razgovoarat, dat mu šansu, da se vrati na pravi put, bez obzira koliko ja loše o njemu mislio, da sva ministarstva svi ministri budu poput Jelene Borovinić Bojović, da rade na dobrobit i u interesu naroda…vladu treba pokušati rekonstruisati.
    Ako neće, izbore će dobit…bar ja na to tako gledam.

    4
    2
 4. cedo komentariše

  odakle kenanovoj kcerki skupe torbice i krpice sve je jasno u spuz sa njim odma

 5. Milica komentariše

  Istina, bravo Majo! Ostavili iza sebe propast pa sad sve lijepe ministarki

 6. t-rex komentariše

  NVO treba zabraniti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.