Vukićević poručila Lekiću: Nesuđeni predsjedniče države, pokušala sam da Vas zaštitim Vas samog!

2

Prestanite da se krijete, kao što ste se nekad krili iza imena najbližih saradnika, iza Demosa, od kog je nažalost svih nas koji smo istinski vjerovali u tu priču, zahvaljujući Vama, ostalo samo ime, poručila je Anka Vukićević, predsjedniku Demosa Miodragu Lekiću.

“Ja nemam diplomatske manire, ali imam kućno vaspitanje, i na ovom nivou neću sa Vama polemisati. Moje ćutanje je bila poruka da razmislite što činite. Pokušala sam da zaštitim Vas, od Vas samog. Nimalo nije prijatno pokazati crnogorskoj javnosti na koji se način, nesuđeni predsjednik države, odnosi prema jednoj ŽENI, dojučerašnjoj saradnici. Od mjerenja “uračunljivosti“ takođe bivše članice Predsjedništva, ŽENE, Seade Sadiković, došla je na red Ankina kultura i obrazovanje. Anku nazivate još lopovom i diletantom! Emancipatorski, nego što!
Demos, građanska priča sa Vama na čelu, vjerovali smo, bila je još jedna nada za Crnu Goru. Partija koju su podržali mnogi crnogorski intelektualci, ugledni kulturni radnici. Zakratko! Nije valjda da ste bez njihove podrške ostali zbog Anke, Seade, Srđe, Zorana, Aleksandre…
Podsjetiću Vas, ako ste zaboravili, da je od 81 kandidata sa liste Demosa partiju napustilo 74, kaže Vukićević, koja je sada nezavisni poslanik.

Kada od 81 “đaka“, školu“ napusti 74, valjda je do “profesora“, a ne do “đaka“.

Vjerovatno ste zaboravili, da ste me lično Vi ubijeđivali da sam kao neko ko je “hrabro i odgovorno nastupao u Vladi izbornog povjerenja zaslužila visoko mjesto na listi Demosa“, da je na sjednici Predsjedništva i sjednici Glavnog odbora održanoj 13. septembra 2016. usvojena poslanička lista i sačinjen zapisnik iz kog se jasno vidi da moje mjesto ne podliježe rotaciji.
Podsjetiću Vas, vjerovatno ste zaboravili da su sa te liste mandate dobili i kolege poslanici Goran Danilović i Goran Radonjić, koji su mnogo prije mene napustili Demos. Hoćete li i njima reći da su “drsko ukrali mandat“? Hoćete li i njima zatražiti mandate, ili je evropski manir napadati ŽENU, navodi Vukićević.

Podsjeća da je u februaru odlučila da pođe stopama 74 kolega od 81 sa poslaničke liste Demosa, i “poslušam lično Vaš savjet koji smo često imali priliku da čujemo “Kome se ne sviđa, neka ide“.

“Podsjetiću Vas, vjerovatno ste zaboravili, javno sam iznijela razloge svog odlaska i saopštila da ću nastaviti da djelujem kao nezavisna poslanica i nastaviti borbu za pravedniju I bolju Crnu Goru. Pravednija i bolja Crna Gora je nešto od čega sa mandatom ili bez mandata necu nikad odustati, jer novac nikad nije bio mjera mog političkog djelovanja. Nikad i nigdje nijesam tražila ništa za sebe. Vjerovala sam, griješila, ljudski je, ali nikad nijesam odustajala od svojih stavova, od borbe za prava svakog građanina I građanke Crne Gore, bezuslovno, bez prethodno sklopljenih novčanih aranžmana.
I gle čuda, Vi ste odlučili da je vrijeme da odem sa političke scene, Vi ste odlučili da mene pošaljete u penziju, a ja u najboljim godinama, poručila je Vukićević.

2 Comments
  1. Djido komentariše

    E jeste odgovoran ovaj Lekic. Zamislio siroku demokratiju, pa maserku stavio odmah iza sebe. Opozicika se predstavlka u najgorem mogucem sviketlu. DPS- glavna snaga sto su svi duboko odani svom lideru. Opozicija pokazala da za nju ne postoje autoriteti. Ostace kusi zanavijek. To je sudbina CG..Crnjela se.

  2. Djido komentariše

    Ne moze se naci nidje toliko gadluka i nesojluka kao u Crnoj Gori .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.