Vučić: Povećanje direktnih stranih investicija usloviće veće plate i penzije

5

U prvih pet mjeseci strane direktne investicije iznosile su milijardu i 413 miliona evra, 12,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Srbija je na trećem mjestu u Evropi po stopi rasta, iza Luksemburga i Estonije. Ogroman skok očekujem, sedam odsto na nivou godine, što bi značilo drastično veće penzije i plate – istakao je Vučić.

.

5 Comments
 1. NIKO99 komentariše

  Vučiću vrijeme ti ističe. I ti si svjestan toga. Tvoja je zaostavština loša. Nisi obezbjedio funkcionalnu državu. Vrjeme je da se Srbija oslobodi Velikih Vođa i da se u potpunosti građanski organizuje. Sramota je gledati pusti parlament koji je samo ljuska bez sadržaja. Vratite se stvarnom životu, osmislite svoju budućnost i ne prepuštajte državu neformalnim grupama koje gledaju da državu iskoriste za svoje interese.

  2
  7
 2. Helm komentariše

  Dijaapora je najveći investitor u Srbiji, godišnhe pošalje novčanih doznaka između 5 i 10 milijardi $!

  Strane direktne investicije služe za pljačku budžeta Srbije odnosno poreskih obveznika.

  Novac koji uđe putem novčanih doznaka stranci izvlače preko pljačkaške privatizacije i uspostavljanje monopola na srpskom tržištu odakke izvlače milijarde $!

  Jednostavno rečeno ako zasnivate ekonomski oporavak favorizujući strane investicije na račun poreskih obveznika radite za strance i pretvarate zemlju u njihovu koloniju sa jeftinom radnom snagom.

 3. NIKO99 komentariše

  Mora da postoji saradnja ali ona mora da bude na obostranu korist. Nije dobro izolovati se od finansija iz inostranstva ali nije dobro ni postati zavistan od finansija iz inostranstva. Neka mjera mora da postoji.

  1
  5
  1. Kontra Revolucija komentariše

   Gledali kako gledali, sa mrznjom ili voljom !.
   Ali jedno se treba shvatiti :.
   Vucic je pametno doveo investitore u Srbiju !.
   Da ih nije pridobijo otišli bi negde kod susednih zemalja !.
   Mozda je i plata manja al se moze zaraditi !.
   A blejenje takozvanih Drugosrbijanaca ovde po portalu, je nevazno za onog radnika koji je godinama bio bez posla a sad moze da bira gde ce da radi !.
   Male plate, jeftina radna snaga, pljacka budzeta, itd., te stare komunisticke floskule se mogu samo u kafani i na pijaci pricati !.
   To ne pali više, to je samo prica za neradnike koji se hrane iz budzeta radnog naroda !.
   Pa i nije tako loše kad vec i Hrvati, Rumuni, Bugari,Makedonci itd. dolaze u Srbiju da rade !.

   1. NIKO99 komentariše

    Dovođenje stranih investicija ne smije biti na štetu sposobnosti da se samostalno donose političke odluke koje su sudbonosne po samu državu i građane. Na primjer, sada Aleksandar Vučić ne smije donijeti nijednu odluku koja bi mogla da izazove sukob sa Njemačkom jer bi mogla da izazove povlačenje investicija iz te države. Nije dakle dobro biti zavistan od finansijskih investicija iz inostranstva. Mora da psotoji autonomija odlučivanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.