Vučić pokazao sramni grafit Kamberiju: Da sam vidio uživo – ne bih preživio

22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovorio na provokacije narodnog poslanika Ujedinjene doline – SDA Sandžaka Šaipa Kamberija ističući da ne može da povjeruje u to da Kamberi ne želi da prizna albanske zločine, a da samo govori o srpskim.

„Mogli ste da čujete da mi Srbi nismo ni sveci ni anđeli. Zar Albanci nisu činili zločine, nikada vas nisam čuo da o tome pičate. Teško mi je da u tu priču povjerujem“, rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

„Pomenuli ste da će doći Saranda Bogujevci, može da dođe. Ona je žena koja je prošla kroz pakao života. Ali ona je primljena 2013. godine u Beograd da priča o strašnom zločinu nad njenom porodicom. A imam kontra pitanje za vas, gospodine Kamberi, a to je u vezi sa onih 10 lokacija za koje smo tražili da budu iskopane“, upitao je Vučić.

Predsjednik Srbije je upitao Kamberija i ko će da govori o zločinu nad porodicom Šutaković, gdje je troje djece ubijeni, zločinački i zajedno sa ocem i majkom pokopani tako da nikada ne budu pronađeni.

„Oni ne mogu da dođu u Prištinu da vam govore, jer nisu preživjeli, ali se vi njih niste sjetili. Razlika između nas je i to što se ja sjetim i Sarande Bogujevci i Šutakovića. Ali ne razumijem vas da držite nama pridike, a sakrili biste svaki zločin samo zato što ga je počinio neki Albanac”, naglasio je Vučić.

“Kad ste od nas čuli nešto loše o Albancima? Ja ne mislim da smo u bilo čemu bolji od Albanaca”, rekao je Vučić.

Govoreći o grafitima, Vučić je pokazao grafit „Isus mrzi Srbe“ iz Prištine i da ne bi preživeo da ga je video uživo.

– Takvih grafita nema u srpskim sredinama, objasnio je predsednik.

Šaip Kamberi je pre toga rekao da budućnost vidi u saradnji sa Srbijom, ali i da pregovarački tim treba da zna da razovara sa ljudima čiju su djecu ubijale srpske snage.

„Kao pripadnik albanskog naroda ja vidim perspektivu u EU, ali i u normalizaciji oodnosa sa Srbijom. Formula suživota balkanskih naroda jeste razumijevanje, sve drugo vodilo je u krvave sukobe. Smatram da je briselski dijalog jedini mehanizam za normalizaciju odnosa, iako smatram da Brisel ne pokazuje dovoljno interesovanje za to pitanje“, rekao je Kamberi.

„Jezik mržnje i recikliranje termina iz devedestih godina nema mjesto u dijalogu. Shvatam da Srbija zastupa svoje interese, ali Srbija mora da shvati da pregovarate sa ljudima čiju su djecu ubijali srpski škorpioni. Danas se mora shvatiti da je nezavisnost Kosova rezultat dešavanja od raspada Jugoslavije“, naveo je on.

Dodao je da srpska javnost mora znati da su izvršena ubistva albanskog stanovništva i da su srpske snage vršile rasprostranjene i organizovane napade na Albance.

“Treba napomenuti da svakodnevno satanizovanje i vrijeđanje Albanaca i Kosova, ne ide u prilog dijalogu. Deklaracija o nezavisnosti nije prekršila Rezoluciju. Vi ste se, predsjedniče, distancirali od Vuka Jeremića i njegovih tadašnjih odluka u pregovorima, a mislim da je potrebno da se distancirate i od politike Slobodana Miloševića. Danas Srbija ima probleme sa susjedima, sa Crnom Gorom, Hrvatskom, a odnosi sa Albanijom zavisiće od odnosa prema Kosovu”, rekao je Kamberi.

On tvrdi i da Srbija sistemski radi na marginalizaciji albanskih manjina.

Vučić je nakon ovog izlaganja Kamperiju rekao i da taj koji mu je diktirao tekst nije želio mir.

“I nije mu bilo do mira. Ali Srbija jeste za mir i zbog toga neću da se izvinjavam nikome. Ni Kurtiju, ni nikome ko dolazi iz Prištine”, poručio je Vučić.

Kamberi se ponovo javio za riječ i kazao da i Vučić misli stereotpno o Albancima

“Pa kako vi mene ovde doživljavate? Razlika između nas je da ste vi u periodu kada su ti zločini počinjeni bili ministar, ja nisam“, rekao je Kamberi.

Vučić je odgovorio i rekao da mu je poznato da žele da ga predstave zločincem što on nikada nije bio.

“Razumio sam – ovim je htio da kaže da sam zločinac. Znaju oni da nisam učestovao u događajima tog tipa na KiM. Što ne kažete ljudima koliko realno ima Albanaca da živi u Medveđi, koliko ste Srba izbacili… Sad ću da vam pokažem koji sam grafit ja vidio, ovo je grafit “Isus mrzi Srbe”. Imate li da mi pokažete ovakve grafite na bilo kojoj od džamija u mjestima gdje žive Srbi”, rekao je Vučić.

(Sputnjik)

22 Comments
 1. NIKO99 komentariše

  Opet performans, Realty zvani “Skupština”. Oslobodite se ovog Udava. Bože kako nas je spopao. Ima li ovoj sagi kraja? E bože, ova nerazumna osba je popunila cjelokupni medijski prostor i mota čitav jedan narod beskonačno pričajući o svemu i svačemu samo ne radeći ništa konkretno. Kave li pogubne osobe na mjestu Predsjednika Republike. Sve što je do sada uradio bilo je pogrešno i kršeći ustav i zakone. Bezsvjesna jedna osoba opsjednuta samim sobom. Ekcentrik u svom najgorem obliku. Samoživi narcisoidni kreten. Ako ima ikoga normalnog u taj zemlji, nađite ga i postavite na čelo Vlade Srbije pa neka on onda nekako smjeni Predsjednika Države i tako spasi što se još spasiti može.

  9
  10
  1. Kresoja Bill komentariše

   E to je to, ne treba avetinjama jaka Srbija, jak i pošovan predsjednik Vučić, ne treba fukarama uspjeh no proast u Srbiji.
   Ne trebaju ni Srbiji milogorci. Uveliko se sprema popis milogorskih stanova na Vračaru i onda, iš, nacionalizacija i za njih i familiju.
   Kockoglavi će se vratiti u svoj kamenjar.

   7
   3
   1. NIKO99 komentariše

    Koliko sam shvatio njegov nebulozni izvještaj, njegov plan je da dovede Srbiju u bezizlaznu situaciju pa da onda kaže da im nije ništa drugo preostalo nego da priznaju nezavisnost Kosova. To i radi čitavo vrijeme, sabitira svoju stranu, mota građane kao majmune, priča priče za malu djecu, svađa se sa svima i svakim i traži podršku od svojih partijskih skojevaca i tupavog naroda a sve u cilju dovođenja pregovora da neminovnog priznanja koje je vjerovatno prihvatio prije više godina u nekoj od posjeta Vašingtonu u kojoj je dobio određeni novac i garancije Američkih Senatora. Sve ove borbe lažne sa Milom Đukanovićem, Milanovićem, Izetbegovićem, Kurtijem su performans kako bi na kraju reako, evo svi su protiv nas i zbog našeg naroda na KIM moramo potpisati normalizaciju odnosa. Dobiće orden od Crkve za njegovu strašnu i lavobsku borbu koju je simulirao i tako će započeti novi talas uništenja ostatka ostataka srpskog naroda. Svaka čast svima budalama koji ne razumiju ovu igru. Neki naravno razumiju ali se pretvaraju da ništa neznaju jer im je tako lakše. Samo slegnu ramenima i kažu, pa što se to mene tiče. Pa ništa, vaša djeca sutra neće imati slobodu. Pa eto.

    2
    4
   2. Peko komentariše

    #Kresoja
    A onda su se Sebi po primorju sjebali…

  2. Sumadinac komentariše

   Niko ti ne treba da brines za Srbiju . Brini za tvog gispodara koji vas jase 30 God. I pokusavajte da se spasrte bankrota pusti nas srbe da odlucujemo ko c'è vladatu u Srbiji.A vi govna montenegrinska da vas ne vidimo u Srbiji. Ulcinj i more siptarsko nas ne interesuje eto VAM siptara mudzahedine pa’ neka letuju srbi i rusi sigurno nece.

  3. Slobo komentariše

   Niko 99. jedi govna. Nas Vucko je podigao Srbiju iz pepela

   2
   1
   1. Iskra komentariše

    Ali ovi placeni Vučkovi botovi na svim medijima prave performanse. Jes’ da su glupi ko k…. , i oni i komentari, ali da ih svuda ima, ima!

  4. Apach komentariše

   Jesi pojeo sendvič? Ajde ide druga tura u 12h

 2. Jecs komentariše

  Samo ostro predsednice! Postavite albanskog teroristu na svoje mesto!

  10
  5
  1. NIKO99 komentariše

   Postavite ih u Niš, tamo su krenuli. Ako ovaj ludak ostane na vlasti još neko vrijeme, islamisti će ovladati Nišom, što i jeste cilj cijele kampanje. Niš je kapija Evrope i glavni cilj Islama za sada. Dobro to Alek radi, gradi saobraćajnice kojima se povezuju Tirana, Priština i Niš, Tirana Sandžak i Sarajevo. Čitavu infrastrukturu islamizacije plaća srpski narod. E majmuni bez mozga i glave.

   3
   3
   1. Sumadinac komentariše

    Niko debilu vidite sta cete sa kinezina ode VAM Sveti Stefan i cela hjadranska obala

   2. Slobo komentariše

    Niko 99 Jedi govna zuto kopile

 3. Vasoje komentariše

  Genocidni cetnikkleronacist jede izmet?

  1
  7
  1. Vasojević komentariše

   Vasoje tebi vazda neki izmet,penis,testis u usta. Vadiš li ih nekada?

   7
   1
   1. Vladimir P. komentariše

    Vasoje nijesi no ustasko kopile,🤣😂😅

    2
    1
 4. Peconijevi Telohranitelji komentariše

  Nas veliki vodja Alek, je jos jednom potvrdio da NIKADA nece priznati da je priznao Kosovo!

  5
  3
  1. NIKO99 komentariše

   Druže, ti razumiješ tu igru za maloumne. Sve su to performansi i glume. Moram priznati da je malo uvjerljiviji od Tadića koji je bio krajnje neuvjerljiv pa su ga Ameri morali skloniti sa funkcije. Kakva tragedija za naš narod. Ko zna oćemoli preživjeti ova teška vrmena izazvana veleizdajama naših vođa.

   3
   3
 5. Горан К. Нови Сад komentariše

  Ajde molim vas neka neko odvede Vučića da uživo vidi grafit, možda ovaj put bude od reči.

 6. NIKO99 komentariše

  Strašno je to, gledam propast svoga naroda a ne mogu to da spriječim. Niko ne razumije.

  1
  2
  1. Sumadinac komentariše

   Sta ti imas da sprecavas gledaj u svoje dvoriste don Milo vas jase 30 God

   2
   1
 7. anonimni komentariše

  NIKO99, da Vas je imalo briga za svoj narod, kao što lažno tvrdite, ne biste tokom čitave ove prepiske u najogavnijem drugosrbijanskom maniru podržavali sve što govore velikoalbanski teroristi, a pljuvali po svemu što ide u prilog tobože “Vašem” narodu!

  1
  1
 8. vasoje komentariše

  Srbi nisu vjernici opšte poznato, muslija a pogotovo ti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.