Vučić o incidentu ispred Skupštine: Poštujemo pravo na drugačije mišljenje, batinanje nije politika

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u dnevniku tv Prve govorio je o razvoju političke situacije u Srbiji i drugim aktuenim temama iz zemlje.

On se osvrnuo na današnji incident ispred Skupštine i poručio da će država reagovati na svaki vid nasilja, zbog čega su danas odmah i privedena lica koja su učestvovala u izazivanju nereda.

– Privedeno je oko 12 lica od njih 26. Jedno lice je osuđeno na 13 godina zbog trgovine drogom, drugo za nasilje na 3 godine… Naš cilj je da pokažemo da se nećemo povući pred onima koji ovim metodama pokušavaju da uruše državu i da ćemo istovremeno moći da sačuvamo naš demokratski poredak, ali da nas neće sprečiti u onome što nam je cilj u ovom trenutku, a to je da otvaramo zemlju posle dva meseca koliko smo bili zatvoreni zbog korona virusa – rekao je predsednik Srbije.

O Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije rekao je da u vezi sa Kosovom postoji dosta zavereničkih priča, ali da čim bude bilo pomaka i bude imao šta da kaže, to će najpre reći narodu Srbije, a potom pozvati Prištinu za pregovarački sto.

– Poslednje istraživanje koje sam video, posle cele ove situacije sa korona virusom, pokazuje da će biti neizvesna borba. Neka istraživanja su pokazala da će biti strahovito neizvesno, tako da ću pozvati narod da se zajedničkim snagama borimo za pobedu – rekao je Vučić na pitanje kakav je rejting Srpske napredne stranke.

Dodaje i da veruje će deo opozicije koji bojkotuje na kraju izaći na izbore.

– Da li u ovoj ili onoj formi, svi će da izađu. Nemam nove informacije, ako to pitate, ali ih slušam šta govore”.

Kako je rekao, misli da će da izađu na izbore, na primer, na Starom gradu, Vračaru u Šapcu i drugim mestima gde misle da mogu da pobede, tako da ispada da tu postoje uslovi za izbore, a na drugim mestima ne.

Kaže da su se njegovi politički protivnici nadali da će korona još značajnije da “uruši Vucića”, a u stvari se samo radi o tome da nemaju podršku naroda.

– Uvek su čekali bilo koji trenutak misleći da će dobiti podršku naroda. Nije reč o uslovima za izbore, već o odsustvu podrške građana, ali sve su to političke kalkulacije, a za nas je važno da možemo na najbolji način da se posvetimo budućnosti i podizanju ekonomije – zaključio je.

Podsetio je da su izborne radnje prekinute i izbori odloženi zbog korona virusa, kako bi se sačuvali životi i da je sada ostalo 45 dana za političku borbu, ali da to nekima izgleda ponovo nije dovoljno.

– Imate Ustav, imate zakone, imate izbore – dodao je.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.