Vučić o incidentu ispred Skupštine: Ovo smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Njemačkoj i ustaškoj Hrvatskoj

0

Predsjednik Aleksandar Vučić zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred parlamenta.

Incident je ocijenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju, i tako pokažu da je Srbija demokratska zemlja.

Vučić je u obraćanju građanima Srbije koje je objavljeno na njegovom Instagram profilu rekao da su danas “fašističke falange” Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cijepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

“Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja”, rekao je Vučić.

“A ove slike smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Njemačkoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina”, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija neće dozvoliti da pobijedi fašizam i da je uvjeren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrijednosti i demokratskog poretka.

“Očekujem da građani budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. A naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome vjerujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše djece”, zaključio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.