Vučić: Neću loše da govorim o srpskoj crkvi, neću da dijelim narod

0

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je da ne može da krije da su ga pogodile riječi mitropolita Amfilohija. On je rekao da neće da odgovara Amfilohiju, niti da govori bilo šta loše o srpskoj crkvi, poslije mitropolitove izjave da strahuje da politika Beograda, oličena u predsjedniku Srbije vodi predaji Kosova, na koju je reagovao patrijarh Irinej istakavši da je Vučić “čovjek koji se lavovski bori za srpski narod i Kosmet“.
On je kazao da neće ni odgovarati mitropolitu.
“Neću da govorim loše o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Neću da dijelim narod. O meni će da sude djela, ali ja protiv njih neću da govorim,” kazao je Vučić.
Prema njegovim riječima najbolji komentar na izjavu mitropolita Amfilohija je dao patrijarh srpski Irinej i veoma sam mu zahvalan na tome.
“Nije mene pogodio Apel koji potpisuju Ković, onaj iz Dveri što bije žene gdje god stigne Obradović, Maršićanin i ona što bi da ukine Darvina Čolić. Pogodile su me riječi mitropolita Amfilohija, neću to da krijem“, rekao je Vučić.
Dodao je i da su ga pogodile riječi vladike Teodosija – “ukoliko je potpisao“.
“Evo pitam vladiku, kada je u istoriji Srbije neko ko je bio na vlasti na bilo koji način kroz državne fondove učinio ovoliko za crkvu, taj neko koga je vladika mnogo hvalio, a slučajno se zove Aleksandar Vučić“, rekao je Vučić.
Dodao je da su odnosi Srbije i Crne Gore pristojni. Rekao je i da su srpske stranke u Crnoj Gori u teškoj situaciji.
“Dali smo novac za izgradnju Srpske kuće i imamo korektan odnos sa crnogorskim vlastima”, dodao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.