Vučić: Bićemo uz svoj narod u Crnoj Gori i SPC!

1

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je sadašnja situacija u Crnoj Gori teška.

“Mi nemamo izbora, u granicama u kojima možemo bićemo uz svoj narod i SPC, rekao je predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić rekao je da je teška situacija u Crnoj Gori, nakon obilaska novootvorenog površinskog otkopa Radljevo-Sever u okviru rudarskog basena “Kolubara”.

“Ne smijete da se miješate u unutrašnje stvari druge države, a u pitanju je i SPC. Mi ne razumijemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija. Izrazio sam uvjerenje sa patrijarhom Irinejem da će vlast razumjeti. Mi nemamo izbora, u granicama u kojima možemo bićemo uz svoj narod i SPC”, rekao je predsjednik.

Odgovarajući na pitanje novinara o izborima, Vučić kaže da je prošlo više od četiri godine od kada nismo imali izbore.

“U demokratijama nemate izbore posle isteka tog roka, kod nas je tako, neku su htjeli da odlažu izbore”, ukazao je Vučić, dodajući da su odloženi i zbog situacije sa koronvirusom.

Ne postoje razgovori, ideje ili bilo kakvo rješenje oko bilo čega za Kosovo, istakao je Vučić.

O Kosovu slušam priče od 2012. godine, kaže Vučić i dodaje da “neki idu po zapadnim ambasadama i govore da vam Vučić nikada neće dati ništa po pitanju Kosova”.

“Moraće da prizna Kosovo i zato mu se žuri. Nigde nam se ne žuri. Ne postoje razgovori i ideje ili bilo kakvo rješenje oko bilo čega za Kosovo”, istakao je Vučić.

1 Comment
  1. Buka komentariše

    Srecom,Braca Nasa Srbi Crnogorski,nikakva Lika s vama gosn Predsednice Prvi,zvanim i Znanim kao Pometina,Nemaju ista…Oni su nasa Braca..Pravi Crnogorci..i Manjina sto Trenutno Zavest se dade..Vidjece,Znace..Crna Gora je Njihova Majka..Jedna i Jedina

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.