Vučević: Zabrinut sam zbog dešavanja u regionu

0

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je sinoć da je veoma zabrinut zbog dešavanja u regionu, kao i da se, posle donošenja rezolucije o Srebrenici plaši onoga što bi moglo da se dešava od jeseni ili 2025. kada očekuje „rafale inicijativa“ da treba da se promijeni Dejtonski sporazum.

On je za Juronjuz rekao da ne zna šta je to tačno donijelo usvajanje rezolucije.

„Nije donijela ništa bolje u odnosima. Šta je smisao rezolucije, bojim se da je to ono što nam slijedi s jeseni ili 2025., kada ćemo čuti rafale inicijativa da treba da se promijeni Dejtonski sporazum. Ja da sam Bošnjak prigrlio bih Srpsku, a to što je karakterišete kao genocidnu tvorevinu šaljete tjerate je od sebe“, rekao je Vučević.

Na pitanje šta je bila suština nedavno održanog Svesrpskog sabora Vučević je rekao da su to sabornost, zajedništvo i odgovor politički racionalan i odgovoran na sve aktuelno i ono što dolazi.

Spremni smo na dijalog, sve drugo vodi u ćorsokak

Premijer je izjavio da je Beograd spreman na dijalog sa Prištinom, a da sve drugo vodi u ćorsokak.

On je za Juronjuz rekao da ne treba da zaboravimo da je Kfor prisutan na Kosovu i Metohiji, kao i da smo okruženi zemljama članicama NATO, ali da ono što treba da radimo jeste da ekonomski osnažujemo Srbe u Pokrajini i pružamo građanski otpor koji je dozvoljen.

„Srbi treba da budu mudri, mi strpljivi i taktički i ne otkrivamo sve karte“, rekao je on.

Kako je rekao mir u regionu je ugrožen jer pored retorike pojedinih političara u BiH, postoje konstantni napadi na Srbe na KiM.

(tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.