Vučević: Naš narod je stradao tokom celog 20. veka, to ne smemo zaboraviti!

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa predstavnicima Vojske Srbije, položio je danas vence na Spomen groblju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom.

– Kao narod i država platili smo ogromnu cenu u milionskim žrtvama, a ceo 20. vek je prošao u velikom stradanju našeg naroda i patnjama kroz koje smo prolazili. To ne smemo zaboraviti da bismo stvorili izvesniju i bolju budućnost za naše unuke – rekao je Vučević, koji je čestitao svim građanima veliki jubilej, 75 godina od pobede nad fašizmom i 75 godina u slobodi.

Dačić: Samo uz pomoć naučenih lekcija iz gorke prošlosti možemo izgraditi novu, svetliju viziju budućnosti

On je podsetio na borbu svih znanih i neznanih junaka naše i savezničkih armija, pre svega Crvene armije, ali i vojske Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske i svih zemalja sa kojima smo izvojevali veliku pobedu nad fašizmom i nacizmom.

– Danas se fašizam pojavljuje u nekim drugim formatima, postoje tendencije da neko pokušava da nezvanično, ali suštinski, određene ekstremne norme ponašanja dovede na scenu, da ih legalizuje. To nikada ne smemo dozvoliti, a neka je slava svim oslobodiocima – rekao je Vučević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.