Vlada finansijski da pomogne male privrednike i njihove zaposlene

0

GP Nova ljevica apeluje na Vladu Crne Gore da zaštiti i finansijski pomogne male privrednike i njihove zaposlene. Zbog aktuelnih mjera zaštite od širenja Korona virusa na koje su pozvale Vlada CrneGore i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, veliki broj malih privrednika je moralo da zatvori preduzeća i radnje čime rizikuju da nakon prestanka opasnosti od virusa ne budu u mogućnosti da ponovo pokrenu biznise. Što zbog troškova održavanja, zakupa, režijskih troškova, voda, komunalije, itd.

Usled takve situacije, još više su ugroženi zaposleni u takvim preduzećima, ugostiteljske radnici, taksisti, pekari, prodavci, frizeri, kozmetičari, prodavci na pijacama… i svi ostali koji se uglavnom bave uslužnim ali i proizvodnim djelatnostima.

Ako uzmemo da je njima to jedini prihod od koga izdržavaju svoje porodice, hrane djecu, plaćaju režijske troškove, rate za kredite, neki i kirije za stanovanje, više je nego jasno da će ubrzo doći u situaciju da ne mogu preživjeti, navodi Mijović i dodaje:

Pošto su oni u podređenom položaju u odnosu na one koji su zaposleni u državnim preduzećima i koji će, radili ili ne, primiti platu, apelujemo na Vladu Crne Gore da se pobrine o svakom svom građaninu podjednako i da nađe načine i mehanizme, odnosno budžetsku liniju iz koje će se ovoj ugroženoj grupi građana pomoći da preživi ovo, po sve nas, teške trenutke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.