Veselin Pantović uputio otvoreno pismo bivšem ministru saobraćaja i pomorstva: Zar Vaša jučerašnja izjava nije licemjerje i populizam?

0

Predsjednik Sindikata saobraćajnih djelatnosti Crne Gore Veselin Pantović uputio je otvoreno pismo bivšem ministru saobraćaja i pomorstva Srđanu Raduloviću.

Pismo prenosimo integralno:

„Poštovani g-dine Raduloviću, obraćam Vam se po treći put u ovih zadnjih nekoliko mjeseci. Ovaj put javno. Prvi put sam Vam se obratio 28.02.2024.g. u svojstvu predsjednika Sindikata saobraćajnih djelatnosti Crne Gore sa zahtjevom da primite delegaciju našeg sindikata vjerujući da ćemo kao partneri, na sastanku, otvoreno razgovarati o nagomilanim i naslijeđenim problemima iz domena vašeg ministarstva a koji se direktno tiču i konstituenata našeg granskog sindikata. Da napomenem, radi javnosti, da se radilo o vašim najavljenim aktivnostima na spajanju dvije firme u državnom vlasništvu; Održavanja željezničkih voznih sredstava sa Željezničkim prevozom, davanje pod koncesiju Aerodroma Crne Gore i objedinjavanje dva operatera u Luci Bar. Način rješavanja ovih pitanja direktno utiče na sudbinu, skoro, 1500 radnika i njihovih porodica.

Međutim, na moje veliko iznenađenje nisam dobio odgovor, što me je navelo da Vam se ponovo obratim 27.03.2024 sa Urgencijom da nas, zbog važnosti trenutka primite na razgovor. Međutim, odgovor iz Vašeg ministarstva opet nisam dobio. Kako je to moguće? Zar Vi niste odrasli i školovali se u zemlji u kojoj je nepisano pravilo da se na pismo odgovori u roku od 24 časa ili 48 časova uz izvinjenje. Povod za moje treće obraćanje Vama je Vaša jučerašnja izjava medijima, a u vezi sa kontaminacijom radnika AD Port of Adria teškim metalima, u kojem “pozivate nadležne organe da se hitno uključe i ispitaju slučaj”.

Zar to nije licemjerje i populizam? Zašto niste Vi ili neko od Vaših saradnika odvojili djelić vremena da razgovarate sa predstavnicima 1500 zaposlenih koji rade u vašem resoru? Između ostalih tema, vjerovatno bi se i dotakli i aktuelne teme o pretovaru ruda cinka i olova preko Luke Bar i AD Port of Adria i dobili bi ste informacije iz prve ruke. Podjelom Luke Bar dobili smo dvije konkurentske firme koje se, za relativno malu količinu tereta sa ovog gravitacionog područija, bore za svaku tonu i prihvata se rad čak i bez postojanja adekvatne tehnologije, kao što je to trenutno slučaj sa pretovarom rude cinka i olova.

Poštovani g-dine Raduloviću, juče ste, između ostalog, izjavili da je “ugrožavanje zdravlja zaposlenih neprihvatljivo”. Tu se apsolutno slažem sa Vama i ovim putem Vas najljubaznije molim da se, osim retorički, aktivno uključite u ovaj slučaj. Kontaktirajte predstavnike zaposlenih i upotrijebite svoje nadležnosti da svi oboljeli radnici dobiju najbolju moguću medicinsku njegu.

P.S Nadam se da ćete, zbog smanjenja resora sa kojim upravljate, sada imati više slobodnog vremena.“

Ostavite Komentar