Valensija blindirala najboljeg košarkaša: Džons do 2026. godine

0

Iako joj budućnost u Evroligi nije sigurna, Valensija ima visoke ambicije. To je potvrdila i potpisivanjem nove saradnje sa američkim bekom Krisom Džonsom. Ponajbolji igrač ekipe Aleksa Mumbrua parafirao je novu saradnju i obavezao se na vjernost klubu do 2026. godine.

Džons je sa prosekom od 14,2 poena najbolji strelac ekipe u elitnom takmičenju, kao i najkorisniji sa prosečnim indeksom 16. Bez dileme je bivši košarkaš Makabija i Asvela privukao pažnju drugih klubova, ali je Valensija brzo reagovala i potpisala novi ugovor sa 29-godišnjim bekom.

S ozbirom da je minulog ljeta dobila vajld kartu za učešće u društvu najboljih, Valensija nema obezbijeđenu budućnost u elitnom takmičlenju, pa tako i Džons ima izlaznu klauzulu za ponude iz Evrolige. Bitno je ipak dodati da ona neće važiti ovog ljeta.

Jasna je namjera Valensije da dobije dugoročnu licencu, pa je tako uveliko u procesu izgradnje nove dvorane koja bi mogla da bude otvorena naredne godine, što je takođe veliki adut španskog tima u borbi za višegodišnji boravak na najvećoj kontinentalnoj pozornici.

Poslije 29 rundi ove sezone, Mumbruova četa je 10. na tabeli sa učinkom 14-15. Još ima šanse da se plasira u plej-of, što bi joj dodatno uvećalo šanse da bude dio Evrolige i naredne sezone, a u 30. kolu gostuje ekipi Monaka (petak u 19).

Što se tiče Džonsa, Amerikanac sa jermenskim pasošem je pažnju najvećih evropskih klubova skrenuo igrama u dresu Burse tokom sezone 2019/20. Naredne je branio boje Makabija, ali se nije najbolje snašao u Tel Avivu, da bi potom pojačao Asvel gdje se iskristalisao kao jedan od glavnih igrača, pa ga je Valensija angažovala minulog ljeta i napravila sjajan potez.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.