UUUAAA…

UUUAAA…

Piše: Bećir Vuković

Lično, ne bih se složio sa Andrijom Mandićem, i to bih mu i rekao, da nije u dobrim odnosima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Srbija je matica svih Srba. „Bez Srbije nikad ništa“, rekao je Njegoš.

Pitanje Srba u Crnoj Gori nije samo lokalno pitanje, nego mnogo šire. U Crnoj Gori dikratorski režim goni i srpski narod i Srpsku crkvu, i iz cijele drame ne mogu se tek tako odstraniti Patrijarh Srpski Irinej, i predsjednik Srbije Vučić.

Vidimo, mnogi su ljuti što je – pitanje Srba u Crnoj Gori – prešlo granicu. Kažu, to smo mogli i ovdje riješiti na neki naš – crnogorski način. Samo se preskače činjenica: Zakon o crkvi je usvojen, i on se već sprovodi. Ako privođenje, hapšenje i zatvaranje vladika, i krivične prijave protiv poslanika DF – a, i batinanje vjernika – nije sprovođenje zakona – onda neko laže ovaj narod. A, ti koji lažu narod, ne bi trebalo da traže krivca izvan svojih gaća i cipela.

Ako smo ljudi, treba se držati istine i činjenica, i onoga što je zapisano trakom. Nije se Andrija Mandić jedini zakleo na Trojičindan da će i životom braniti Crkvu. Andrija Mandić, 24. oktobra 2015. god., nije prvi, nego poslednji napustio plato ispred Skupštine Crne Gore. I, nije zajedno sa sveštenikom Jovanom Plamencem i najbližim saradnicima, nakon toga jeo nekakve koljenice, već je jedini te večeri bio uhapšen u restoranu Kristal. Postoje snimci koji sve to svjedoče. Te snimke nisu vidjeli samo oni koji gone Andriju Mandića, i lažu za potrebe režima.

Milan Roćen (ima tonski zapis), kroz široki smijeh priča ko je osnivao „Vijesti“, usput prozivajući imenom i prezimenom, da ti i ti, u tome u čemu su, prošetaju do recepcije „Granda“ i podignu platu za ono što rade, i što su vazda radili. Sada, isti sa platnog spiska, poput hijena navalili na Andriju Mandića. Bolje bi im bilo da se povrate na svoju – oprobanu strvinu.

Nije sestra Andrije Mandića burdikala u banci Aca Đukanovića, već sestra nekog drugoga tipa. Čini mi se da mu tepaju Miško, a ne čini mi se da je Perović.

Oni koji su mitropolita Anfilohija nazivali pukovnikom, i kleli se da su brojili zvezdice na uniformi obaveštajca, sada pričaju da Andrija Mandić ima vizit kartu ANB -a. Nešto se u verzijama priča ne slaže, pa neka pisac vidi šta laže, a šta se slaže. Bolje da on dopiše priču nego neki čitalac. A, tu vizit kartu, može napraviti svaka amaterčina.

Jedva čekam promjenu vlasti, i otvoranje policijskih dosijea u Crnoj Gori. Da mi je dočekati taj dan pa da mrem, zborio je jedan progonjeni mučenik, iz Kolašina.

Nije u Crnoj Gori samo omraza kumova, komšija, i rođaka oko crkve, to nisu priče ni za djecu, nego se radi o brutalnom napadu na Srpsku crkvu u Crnoj Gori, na srpski jezik, identitet od glave do zelene trave, riječju na opstanak, od A do Š. Narod traži litije koje nijesu samo litije, nego i bunt obespravljenog i opljačkanog i diskriminisanog srpskog naroda u Crnoj Gori.

Čini se da je zavladao sveopšti strah, da će narod litija, listom glasati DF.

Strašno zazvuče i pohvale na račun policije. Čim neko pohvali policiju, narod zagrmi – uuuuuaaaa… Tako je bilo i onovečeri ispred Hrama u Podgorici.

Mrak je najgušći ispred zore. Nama je suđeno da uvijek postoje oni – koji smiju i mogu – i oni drugi koji kleveću takve. Bilo kroz istoriju, pa i danas traje. Uvijek će neko kokodakati i kvocati, a neko će biti u stanju da položi glavu na panju. Najbolje se krije lični strah tražeći krivicu u drugome. I, to baš u onome koji će vas prvi razumjeti.

Mi smo nekada bili guslarski i epski narod, a na putu ka tamburaškom i karnevalskom (građanskom), prvo čega smo se morali odreći jeste hrabrost, i tradicija. Oni, koji se nijesu odrekli, čeka šiba zavidljivaca, kojom se danas udaraju vladike, Andrija Mandić – politički lider Srba u Crnoj Gori, dostojni političari, i ponosni narod, koji se i ovih dana i noći bori sa policijom u Beranama, Pljevljima, Andrijevici…

Andrija Madnić je politički lider Srba u Crnoj Gori izabran od srpskog naroda u Crnoj Gori. Tako će biti do izbora, tako će biti i poslije izbora… Ja vam jemac…

Related posts

1 Comment

  1. Buka

    Sve ti Dibri Gos n Becire,Tacno..Spijuni su i Mandic I Amfilohije,Guz… Medo,samo Cor Jok Vidi..Svastacine,Lopovcine Ordinarne…Eto Toliko,i Komplimenti za Casno Pisanije .

    1
    1
    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *