URA: Presuda politički obojena

0

Današnje izricaje presuda samo je još jednom potvrdilo da je cjelokupni krivični postupak državnog udara u stvari samo montirani politički proces, kazali su u URA-i.

“Tokom trajanja sudskog postupka crnogorska javnost nije dobila valjane dokaze i argumente koje bi mogla uzeti za relevantne i pomoću kojih bi se pokazalo da su osuđeni krivi. Jasno je da je cjelokupni proces osmišljen u cilju jačanja režima u Crnoj Gori i deskreditacije opozicionih predstavnika. Ne smijemo smetnuti sa uma da je upravo ova afera poslužila aktuelnom režimu da sačuva vlast i da je umnogome determenisala konačan rezultat izbora 2016. Srž funkcionisanja ovog režima jeste koverta i različite afere koje su njihova mjera pravde”, navode u URA-i.

Kako su dodali, na današnji dan koji simbolizuje savremene evropske vrijednosti crnogorski režim je pokazao da smo mi država u kojoj se demokratski procesi simuliraju i izvrgavaju ruglu a pravda je rezervisana samo za one na vlasti.

“Ovom presudom u Crnoj Gori se još jednom pokazalo da tridesetogodišnja vlast nema demokratskih kapaciteta i tolerancije za drugačijim mišljenjem i politikom, kao i u mnogo ranijih afera koje su fabrikovali u cilju deskreditacije opozicionih i slobodnih predstavnika građana”, zaključuju u URA-i.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.