UPSUL: Prijavljen nestanak ženske osobe na moru, pronađena pripita u hotelskoj sobi

0

Pripadnici Uprave pomoske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) zajedno sa roniocima pretraživali su sinoć morsku površinu na potezu od Ruže vjetrova do Ujntnog potoka u potrazi za ruskom državljankom čiji nestanak je prijavljen sinoć oko 23 sata.

UPSUL je, kako je navedeno u saopštenju, primila informaciju da je strana državljanka nestala u moru na Velikom Pjesku u opštini Bar, a potraga je trajala do dva sata iza ponoći.

“Nastavljena je jutros u sedam sati kada su isplovila dva spasilačka čamca sa roniocima u cilju pretrage morskog dna uz obalu. Ubrzo nakon toga dobili smo informaciju da se ova osoba u pripitom stanju vratila živa i zdrava u hotelsku sobu”, kazali su iz UPSUL.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama apeluje na građane i turiste da vode računa kada i u koje vrijeme ulaze u more, kao i da se prilikom svakog isplovljenja ili odlaska na ”divlje plaže” obavezno pogleda vremenska prognoza za taj dan.

“Kao i da se pozivom na broj 129 sigurnosti zatraže sve infomacije prije isplovljavanja. Takođe, na ovaj broj se može prijaviti bilo kakva opsnost na moru”, poručuju iz Uprave.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.