Uprkos Spajićevim amandmanima: Kurtijev zamjenik tvrdi da je Srbija sada međunarodno priznata kao genocidna država i da treba da odgovara za novi genocid

0

Zamjenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi sastao se sa predstavnicima Koordinacionog saveta udruženja porodica nestalih sa KiM.

Na sastanku je istaknut značaj internacionalizacije nekakvog genocida koji je „Srbija počinila na Kosovu“, za šta je rečeno da se organizacije mogu u potpunosti osloniti na podršku Vlade, kao i na neophodnost „rasvetljavanja zločina, masakra i strukturiranim planovima Srbije za etničko čišćenje kosovskih Albanaca, privođenjem odgovornih za zločine pred lice pravde“, prenosi „Koha“.

„Republika Kosovo nastavlja svoje neumorne institucionalne napore u ovom pravcu, ali se, nažalost, suočava sa nespremnošću, poricanjem i oklevanjem srpskih vlasti da ih razjasne. Srbija, sada međunarodno priznata kao genocidna država, mora se suočiti sa prošlošću i mora biti odgovorna za genocid na Kosovu“, navodi se u saopštenju kabineta zamjenika premijera privremenih prištinskih institucija.

Ovakvo Bisljimijevo rezonovanje ne korespondira sa „spasonosnim“ crnogorskim amandmanima koji jasno nalažu da krivica za genocid može biti samo individualna. Toliko o blagotvornim i pomiriteljskim ciljevima predlagača i plaćenih dorađivača „civilizacijske“ Rezolucije o Srebrenici.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.