Uprava policije: April – mjesec bez smrtno stradalih u saobraćaju!

0

Imajući u vidu specifičnost trenutne situacije u Crnoj Gori koja je vezana za Covid19, ograničenu frekvenciju međugradskog drumskog saobraćaja, kao i pojačanu aktivnost i prisustvo svih operativnih struktura Uprave policije, važno je istaći da tokom aprila u Crnoj Gori nije bilo smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama.

Zabrane i ograničenja u pogledu odvijanja međugradskog saobraćaja svakako su u značajnoj mjeri doprinijeli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicma.

Međutim, imajući u vidu činjenicu da se tokom 2019. godine od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama više od polovine ili 52,2% njih dogodilo van magistralnih putnih pravaca, pomenute zabrane nijesu bile opredjeljujući faktor koji je uticao na ostvarene rezultate.

U narednom periodu se očekuje stabilizacija i ukidanje pojedinih mjera i ograničenja koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore, pa tako i normalizacija ukupnog drumskog saobraćaja, te apelujemo na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i svojim odgovornim ponašanjem i postupcima doprinesu ličnoj bezbjednosti, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.