Mladen Mikijelj

Univerzitet Crne Gore organizuje okrugle stolove o razvoju države i društva CRNA GORA 2024 – 2034.

0

Povodom obilježavanja jubileja 50 godina od svog osnivanja, Univerzitet Crne Gore će, kao temeljna visokobrazovna, naučna i kulturna institucija u državi, u ovoj godini organizovati okrugle stolove na kojima će tretirati naredni desetogodišnji razvoj Crne Gore u okviru osam oblasti: Obrazovna politika, Ekonomska politika, Zdravstvena politika, Pravna zaštita, Kulturna politika, Energetska održivost, Saobraćajna politika, Reindustrijalizacija i Digitalna transformacija.

Cilj ovog projekta je razmatranje ključnih tačaka koje determinišu daljnji razvoj crnogorske zajednice, produkovanje konkretnih predloga za unapređenje odnosno redefinisanje markiranih oblasti. Namjera je se jasno argumentovani i precizno artikulisani predlozi naše akademske zajednice na kraju publikuju pod nazivom Crna Gora 2024-2034: vizija i preporuke Univerziteta Crne Gore i zvanično upute Vladi Crne Gore i Skupštini Crne Gore na razmatranje, ali i cijeloj stručnoj i opštoj javnosti na uvid.

Na taj način, Univerzitet Crne Gore će u godini jubileja na pravi način demonstrirati svoju društvenu odgovornost i punu posvećenost razvoju države i društva.

Prvi u nizu okruglih stolova održaće se u organizaciji Mašinskog fakulteta pod nazivom „Reindustrijalizacija i novi proizvodi u Crnoj Gori – šansa za održivi razvoj ekonomije“, 15. aprila 2024. godine, sa početkom u 11 časova, u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Plan realizacije okruglih stolova:

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.