Ujedinjena Crna Gora prihvatila poziv Demokratskog fronta

0

Ujedinjena Crna Gora prihvatila je poziv Demokratskog fronta za organizaciju sastanka opozicionih političkih subjekata na kojem bi se dogovorio zajednički pravac budućeg političkog rada.

DF opoziciji predlaže zajedničko vaninstitucionalno djelovanjem, koje podrazumjeva opšte građanske proteste, kako bi natjerali Vladu Duška Markovića da podnese ostavku i „kako bi se nakon toga pristupilo stvaranju uslova za održavanje fer i slobodnih izbora“.

„Vaš predlog da se razmotri mogućnost vaninstitucionalnog djelovanja takođe nam je prihvatljiv, s tim što bismo voljeli da prethodno, na ponuđenom sastanku, sagledamo sve mogućnosti koje opoziciji stoje na raspolaganju kako bismo na sljedećim parlamentarnim izborima skupa bili pobjednici i to na jasnoj platformi nužnih promjena u društvu i sa svim ciljevima koje bismo prethodno precizno definisali“, navodi se u odgovoru Ujedinjene Crne Gore na poziv DF-a.

UCG, kako navode, vjeruje da opozicija nije prinuđena da se obavezno opredijeli za samo jedan vid borbe – institucionalne ili vaninstitucionalne prirode.

„Ali jeste obavezna da međusobno sarađuje i dogovara strateški važne uloge, navode iz UCG.

Predsjedništvo DF u pozivu opoziciji navodi i da je činjenica da to što su u strankama i političkim organizacijama koje su različite ideološke, nacionalne i programske profilacije, nikako ne može da bude razlog zbog kojeg se ne bi mogli okupiti oko zajedničkog cilja – „smjene režima i stvaranja uslova za održavanje fer i slobodnih izbora“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.