UJEB

2

Piše: Ravijojlo Tankosić

Stara cucka poslovica kaže da niko ne može da – zajebe – koliko čovjek može da se – ujebe…

Klasičan primjer ujeba čitamo u sintagmi predsjednika vlade dr Zdravka Krivokapića koja glasi – politički uhljeb..!

U toj formulaciji ima patologije, više mržnje, nadmenosti i nadobudnosti, i osionosti, nego u cjelokupnoj tridesetogodišnjoj diktaturi Mila Đukanovića, i svih njegobih trabanata počev od starog Kilibarde do mlađanog Damira Šehovića, koji se svaki čas javlja da bi svojim izjavama – dao šlagvort – Zdravku Krivokapiću, koji, svaki put, preko glave – poentira na nov i neponovljiv način..!

Damir je bar pošteno svoje sunarodnike (i kad su bili stručni i kad su bili nestručni), bar upošljavao gdje je stizao (a stizao je bezbeli svuda), stizao uzduž i poprijeko, od Rožaja do Dobrih voda, i tunela Sozine makar sa podgoričke strane, a ovaj, pak, jado jadni, Zdravko, ne samo da ne upošljava one koji su ga na rukama iznijeli na pijedestal predsjednika Vlade, nego im prezrivo kaže – vi ste politički uhljebi..!

A, ta riječ – uhljeb – je – najveći – ujeb – koju će sociolozi i psiholozi kroz vrijeme isticati kako može čovjek – sebe da – ujebe..!

(Ova rima je sasvim slučajna…)

2 Comments
  1. Ksilofon komentariše

    Siroti Mando i Meda koje je odbio da zaposli u vladi. Gdje ce sad.

  2. LipaLipa komentariše

    … dobra ova cucka. no sto dobra. … no je “rode” nijesi dobro razumijo. … ne moze covjek. sebe “ujebati”. ako kaze istinu. … premijer rekao suvu istinu. definitvno. … svi politicari svijeta. manje ili vise politicki uhljebi. … drugo su drzavnici. oni su sluge naroda. … nista manje Raviojlo ti manipulator. no oni (lideri fronta) uhljebi. … aj’ zdravo. …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.