Uhapšena osoba koja je pokušala da organizuje okupljanje građana kod Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici

0

Policija je u Podgorici lišila slobode B.V. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Sumnja se da je B.V. u dogovoru sa M.B., B.B. i drugim licima, pokušao da organizuje okupljanje građana u što većem broju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Kako ukazuju podaci do kojih je kriminalistička policija došla tokom operativnih i istražnih aktivnosti, plan ovih lica bio je da okupe građane u 17.50 časova kod hrama kako bi prisustvovali molebanu u ovom vjerskom objektu u 18 časova, nakon čega su planirali da organizovano u koloni blokiraju kružni tok i saobraćajnice kod Atlas Capital Centra.
Policija je raspolažući informacijama o ovakvim namjerama spriječila veća okupljanja i nerede u Glavnom gradu.
Nakon izvršenog vještačenja i forenzičke analize mobilnog telefona V.B. prikupljeni su materijalni dokazi i on je lišen slobode.

Upoznat je nadležni tužilac po čijem nalogu su od M.B. i B.B. prikupljena obavještenja na zapisnik, a u toku je prikupljanje materijalnih dokaza u odnosu na njihovu ulogu za organizovanje nereda.
Podgorička policija je preventivnim djelovanjem i efikasnim sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti spriječila okupljanje građana ispred hrama, okupljanje građana u Zeti, kao i pokušaj grupisanja i kretanja u koloni.

Raspolažući informacijama o ovakvim namjerama građana, čvrstom i vidljivom postavkom policijskih snaga, i istrajnim i odlučnim djelovanjem saobraćajne policije spriječeno je i formiranje veće kolone vozila i blokiranja saobraćaja.
Policija i tužilaštvo sprovode aktivnosti na identifikaciji svih lica koja su učestvovala u planiranju nereda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.