Uhapšen osumnjičeni za skrnavljenje spomenika

1

Osamnaestogodišnji L.V. uhapšen je zbog sumnje da je oskrnavio spomenik na Ravnom lazu u Piperima, posvećen organizatorima Trinaestojulskog ustanka.

Iz Uprave policije su saopštili da je uhapšeni odranije poznat policiji zbog uništavanja javnih površina i “omalovažavanja i ometanja policijskog službenika u vršenju službene radnje.”

“Identifikovali smo u vrlo kratkom roku i uhapsili osobu koja je uništila mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima. Ovaj događaj je prijavljen podgoričkoj policiji prije tri dana od kada smo preduzimali niz operativnih aktivnosti, službenih mjera i radnji iz naše nadležnosti kako bi počinioca ovog djela priveli pravdi. Skrnavljenje spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka je uznemirilo javnost i istovremeno naišlo na oštru osudu. Zbog ovog destruktivnog ponašanja i vandalskog čina uhapšen je L.V. (2002.) iz Podgorice i on će zbog krivičnog djela povreda groba biti priveden nadležnom tužiocu. Počinilac ovog vandalskog čina odranije je poznat policiji kao učesnik incidenata. On je sa grupom lica uništavao javne površine ispisivanjem grafita sa nacionalnim obilježjima u naselju Donja Gorica. Takođe je prekršajno procesuiran zbog omalovažavanja i ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti tokom trajanja vjerskih okupljanja”, kazao je Ivan Rovčanin, pomoćnik komandira Stanice policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica.

1 Comment
  1. Mijo komentariše

    Sujmam da je to taj momcic izlomio.Koji mu je motiv za tu rabotu,???

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.