17. 10. 2018. - 10:16

FLEŠ

Uhapšen M.P. (63): Od starca uzeli djelove za pravljenje eksplozivnih naprava

Nikšićka policija je lišila slobode sugrađanina M.P. (63) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Od njega je privremeno oduzela elektronske komponente i djelove za izradu pet improvizovanih eksplozivnih naprava.
Djelovi eksplozivnih naprava pronađeni su na skrivenom mjestu u stanu koji M. P. koristi, a koji je policija pretresla na osnovu prethodno dobijenih operativnih saznanja, a po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.
Policija je oduzela tri ručno prepravljena mobilna telefona, ručno prepravljenu ogrlicu za dresuru pasa, dvije elektro detonatorske kapisle, pištolj marke “Zastava”, kalibra 6.35 mm i veću količinu municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu, kao i nepoznatu elektronsku komponentu, ručno prepravljenu i povezanu sa antenom i baterijom.
“Svi djelovi improvizovanih eksplozivnih naprava bili su pripremljeni za povezivanje sa elektro detonatorskim kapislama, i dalje sa eksplozivnim punjenjem, a način aktiviranja tako pripremljenih naprava bio bi daljinskim putem”, saopštili su iz policije.
Kako stoji u saopštenju policije u konsultaciji sa nadležnim tužiocem preduzimju se dalje tužilačko-policijske mjere i radnje prema osumnjičenom.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *