U Tuzima pronađen eksploziv, puške i municija, uhapšeno osam osoba

4

Podgorička policija je preduzimajući intenzivne operativno taktičke i proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja i sprječavanja izvršenja teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, požara i eksplozija, u Tuzima izvršila pretres stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, koje koriste lica Alen Camaj (34), Toma Camaj (52), Pjetar Camaj (63), Senad Paljević(45), Allbert Vulja (30), Sokolo Kaljaj (61)i Elze Kaljaj (39) i Z.C. (39), saopšteno je iz Uprave policije.

“Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 13 kilograma eksploziva, 153 metra detonatorskog štapina, tri pakovanja eksploziva „amoneks“, pakovanje baruta, pakovanje eksploziva „trinitrotoulen“, tzv. TNT, šest pušaka različitog kalibra, optički nišan, dva pištolja, 167 komada municije različite vrste i kalibra, te i sačma za lovačku pušku”, kaže se u saopštenju.

Pored navedenih eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja oduzet je i samostrel, kao i mašina za ručno pravljenje i punjenje municije, naveli su oni.

“A.C., T.C., P.C., Z.C.,S.P., A.V., S.K. i E.K. su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu”, zaključeno je u soapštenju.

4 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Sta je Djukanovicu , jel se spremaju Albanci na ustanak u tvojoj demokratskoj,evropskoj, narodnoj, slobodnoj, gradjanskoj Crnoj Gori?.
  Albanska zastava vec vijori u u drzavnoj crnogorskoj instituciji!.
  Zar je nisi video tokom tvoje posete Tuzima?.
  A oruzja i eksploziva kolko god hoces!.
  Verovatno im treba da love zeceve !!!.

  6
  2
 2. Fe komentariše

  To je ostalo od “bitke za Tuzi”

  4
  2
 3. Buka komentariše

  Podmetnuli Zbiri Milovi..oce to Oni..Oce…sala na stranu…komplimenti Policiji…Nerado al Komplimenti…p.s.Albanci su Nasa Braca..kao i 9 posto nasih,Crnogorskih Srba..Braca…pa i Dodatnih 18 posto sto se Srbima osjecaju od 2001…Braca…Oruzje Vojsci casnoj i Policiji revnosnoj..Bravo za Institucije,bravo za Crnu Goru. .

  1
  1
 4. Pushi ga,Mirna! komentariše

  Spremaju se Šipci za svoj projekat Velike Albanije.
  A Djukaj zavadiio pravoslavce.

  2
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.