U slučaju policijskog zlostavljanja maloljetnika nije nastupila zastara

0

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici ocijenilo je da u predmetu zalostavljanja maloljetnog A.C. iz Nikšića 2020. godine nije nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, zbog čega su spisi predmeta vraćeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

„U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je formiran po pritužbi punomoćnika oštećenog A.C., na rješenje o odbacivanju krivične prijave Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, zbog krivičnog djela zlostavljanje, ocijenjeno je da je predmetno rješenje zasnovano na pogrešno utvrđenom činjeničnom stanju“, navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva.

Oni su reagovali nakon što su iz nevladine organizacije Akcija za ljuska prava (HRA) saopštili da zastarjelost u pomenutom slučaju nije mogla da nastupi, te da će obavijestiti Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića o tom slučaju.

Iz te NVO su kazali da je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odbacilo krivičnu prijavu policijskog zlostavljanja maloljetnog A.C. iz Nikšića 2020. godine kao zastarjelu.“Postupajući po navedenoj pritužbi, Više državno tužilaštvo u Podgorici je ocijenilo da je osnovana pritužba punomoćnika oštećenog A.C., te da u konkretnom slučaju nije nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, iz kojih razloga su spisi predmeta vraćeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, radi donošenja pravilne i zakonite odluke“, zaključili su iz podgoričkog VDT-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.