Tuzović: Injac poznajem 30 godina i nema potrebe da sam protiv nje

0

Odbornik Bošnjačke stranke u Skupštini Glavnog grada Edin Tuzović poručio je da neće podržati inicijativu o razrješenju gradonačelnice Olivere Injac, navodeći da je zadovoljan njenim radom, koji je, kako kaže, u granicama mogućnosti.

Od 24 opoziciona odbornika inicijative o razrješenju gradonačelnice Olivere Injac i skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada potpisalo je njih 22.

Podrška nije stigla od Edina Tuzovića, odbornika Bošnjačke stranke, i Aleksandra Zekovića iz Građanske inicijative „21. maj“, koji su sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP), Socijaldemokratama, Liberalnom partijom, Demokratskom partijom Roma, dio opozicione koalicije „Svi za naš grad“.

Inicijative su juče predate Skupštini Glavnog grada, a na pres konferenciji je Andrija Klikovac (DPS) je potvrdio da imaju 22 potpisa, te da podršku Bošnjačke stranke nijesu dobili zbog, kako je rekao, činjenice da nijesu zasijedali njihovi partijski organi.

„Oliveru Injac poznajem 30 godina i nema potrebe da sam ja protiv nje“, saopštio je za „Dan“ Edin Tuzović, odbornik Bošnjačke stranke u gradskom parlamentu, komentarišući zbog čega nije potpisao inicijative opozicionih kolega.

„Zadovoljan sam radom Olivere Injac. Mislim da radi u granicama koliko se može raditi. Da li može bolje, uvijek može bolje, ali daleko od toga da imam nešto protiv“, dodao je Tuzović.

On navodi da ukoliko većina u gradskom parlamentu bude za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada i Bošnjačka stranka je za to.

„S obzirom na to kakva je situacija u gradu, izbori su najrealnije rješenje. Bošnjačka stranka je uvijek spremna za izbore“, naveo je Tuzović.

Inicijative sa potpisima odbornika juče su i zvanično upućene u skupštinsku proceduru.

„Inicijative su zavedene u skupštinsku proceduru sa po 22 potpisa. Nije ih potpisao odbornik Saša Zeković i odbornik Edin Tuzović iz Bošnjačke stranke. Jedna inicijativa je za razrješenje gradonačelnice Podgorice, a druga za skraćenje mandata Skupštini“, saopštila je za „Dan“ Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada.

Borovinić Bojović se nije izjašnjavala o terminu kada će sjednica gradskog parlamenta biti zakazana jer još nije obavila konsultacije sa šefovima klubova odbornika.

Poslovnik predviđa da je za saziv sjednice ostavljen rok od 15 dana od dana podnošenja inicijatve, a nakon što se utvrdi saziv još 15 dana za zakazivanje plenuma.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.