Tužiteljka Jovićević saslušana u slučaju protiv Lazovića: Sporno ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću

0

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević saslušana je juče u istrazi protiv bivšeg visokorangiranog policijskog službenika Zorana Lazovića, prenosi „Dan“.

Ona je iskaz dala u svojstvu svjedoka na okolnosti slučaja ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Jovićević je odbacila krivičnu prijavu koju je protiv Lazovića zbog toga podnio predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Naime, Jovićević je juče objasnila da je preduzela sve radnje koje je trebalo da preduzme u slučaju podnesene krivične prijave, te da je ocijenila da nije bilo dokaza za zloupotrebu službenog položaja u radnjama Zorana Lazovića.

Naglasila je da je na njenu odluku uložena žalba, koju je Vrhovno državno tužilaštvo odbacilo. Jovićević je kazala i da joj u postupanju u ovom slučaju nije bila ugrožena samostalnost.

Lazović je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je radila u korist „kavačkog klana“, za koji su, navodno, radili Miljković i Belivuk.

Lisice na ruke istog dana stavljene su i bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, koji je, prema tvrdnjama SDT- a, postao član Lazovićeve kriminalne grupe.

Dio klana, prema tužilačkim spisima, bili su i Lazovićev sin Petar, bivši agent ANB-a, i specijalni tužilac Saša Čađenović.

Kako tvrde iz tužilaštva, Lazović je naredio ukidanje zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću, a zajedno sa ostalim članovima kriminalne grupe omogućili su da visokorangirani pripadnici „kavačkog klana“ ne budu procesuirani.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.