TRI KILA SAPUNA

0

Piše: Bećir Vuković

“Žali bože tri kile sapuna,
Što po'arči bula na Turčina.”

(srpska narodna pjesma)

Mi još uvijek ne znamo ko je predsjednik Vlade, jedino što pouzdano znamo jeste da ih ima više – nekolicina pod jednom kapom – što rekao jedan dramski pisac..?

Koliko se samo sapuna po'arčilo da se operu neke biografije aktuelnih i sve neaktuelnijih predsjednika Vlade..?

Jedan je onaj koji se u zadnji čas, na zadnjoj litiji, na zadnjoj krivini, negdje sasvim ozadi priključio narodnom pokretu – Ne damo svetinje..?

Drugi je onaj koji je osnivao “Monitor”..!

Treći je onaj koji je glasao za DPS, onda kad je to bilo “pravi izbor”…

Četvrti je onaj što je sa Dakom Davidovićem podijelio uloge u stilu: ti napadaj Vučića i Srbiju, a ja ću Mandića i Front..!

(A kako će završiti političku karijeru ovaj dvojac sa Krupca ne zna se, ali zajedno u istom čamcu sigurno hoće…)

Do sada, Crna Gora jedino je izvozila kriminal, i napade na Srbiju..!

Otkako je gologlavi ktitorski sup unio perje u Orlinu, u Goliju, povećao se izvoz kukavičkih napada na Srbiju..!

Peti je onaj koji je još jednom sa crnogorske strane priznao lažno Kosovo, i krijući čestitao mu dan takozvane državnosti, i isti koji je krijući čestitao slavu Republike Srpske…

Zajedničko, svim predsjednicima Vlade jeste nošenje jedne maske, koju samo zavrne kad cjeliva mrtve. Tek tada postaje vidljiv i onaj poljubac pojačan spuštenim kapcima..!

Isto tako, zajedničko svim predsjednicima vlade jesu savjetnici, odnosno, njegova djeca, kako kaže sam premijer. Kad prigusti, djeca zagraju: “Cepaj, tajo, oni nemaju kud..”

Suludo djeluje da se neko zaigrao da – prevari stvarnost – poslije narodnog pokreta – Ne damo svetinje, i rušenja diktature Mila Đukanovića 30. avgusta 2021.

(Međutim, vrh crnogorskog cinizma jeste kad Cuca zajebe Cucu. Koliko god djelovalo iracionalno, u hodnicima Vlade šuška se da je, ipak, Cuca zajebo Cucu…)

Šta tek reći za onog predsjednika Vlade, koji kaže da je – sramota – šta sve stiže na adresu Vlade – kakvi predlozi za kadrove – za razna rukovodeća mjesta u privredi, kulturi itd…

A, zna se, na čije kadrove misli predsjednik Vlade..?

Svakako, predsjedik Vlade misli na Srbe..!

A to je i osnovna i dugogodišnja propaganda “Vijesti”..!

Sram bilo predsjednika Vlade..!

I, tako dalje i tome slično, nigdje kraja tih i takvih predsjednika Vlade pod jednom kapom i jednom maskim, a svaki se pere od onog petog, a peti od četvrtog, a četvrti od trećeg, a treći od drugog, a drugi od prvog, i, tako, na kraju priče, od cijele priče – ostao je samo slizak sapuna…

Zaista, žali bože tri kila sapuna, koje “Vijesti” po'arčiše perući i prepirajući predsjednika Vlade…

Žali, bože..!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.