Tramp: Poslednjih dana na sceni neviđeni napad na slobodu govora

0

Predsjednik SAD Donald Tramp oglasio se snimljenom video porukom nakon što je Predstavnički dom Kongresa izglasao njegov opoziv.

“Želim da budem jasan – nedvosmisleno osuđujem nasilje koje smo vidjeli prošle nedjelje. Bez obzira da li ste desno ili lijevo, demokrata ili republikanac, nema opravdanja za nasilje. Nema izgovora. Nema izuzetaka. Amerika je država zakona. Oni koji su učestvovali u napadima prošle nedjelje biće izvedeni pred lice pravde”, kazao je američki predsjednik.

Tramp je dodao da su ga tajne službe obavijestile o tome da su mogući novi neredi u narednim danima.

“Svaki Amerikanac ima pravo da se njegov glas čuje”, rekao je Tramp i dodao da to mora biti s poštovanjem i u miru.

U obraćanju Tramp je rekao da “nijedan moj pravi pristalica ne bi mogao da podrži političko nasilje i da iskaže nepoštovanje prema organima reda i našoj veličanstvenoj američkoj zastavi”.

“Pozivam svakoga ko je ikada vjerovao u našu agendu da razmišjlja o načinima da se smanje tenzije i pomogne uspostavljanje mira u našoj zemlji”, dodao je.

Naglasio je i da “nasilje i vandalizam nemaju mjesta u našoj zemlji i našem pokretu i da je ‘pravljenje Amerike velikom ponovo’ uvijek bilo sa ciljem odbrane vladavine prava”.

Tramp je dodao i da je “poslednjih dana na sceni neviđeni napad na slobodu govora”.

“Pokušaji da se cenzurišu i ignorišu naši sugrađani su pogrešni i opasni. Ono što nam sada treba se da slušamo jedni druge, ne da se međusobno utišavamo”, naveo je.

Opoziv, međutim, nije pomenuo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.