TOBOŽE HRIŠĆANIN

2

Piše: Bećir Vuković

Josif Visarionovič Staljin bio je poznat po tome da kad ražaluje svoje podčinjene komadante, generale, komesare (da ne govorimo o civilnim činovima), on ih noću, pred pogubljenje, ili pred uzimanje čina – unaprijedi – ili – odlikuje..!

Taj sindrom je odnekuda i nekako prekopiran i u našij novoj Vladi, koja je na startu pored drugih sredstava i načina političkog funkcionisanja, preuzela i taj Staljinov metod..!

Evo kako to otprilike izgleda u našoj neveseloj političkoj priči. Sadašnji mandatar dogovorio sa nekim ministrima, da prvog dana Vlade, za početak, bude na radnom mjestu…

– Da, budite sjutra na radnom mjestu. Ništa novo za novi početak. Samo, vi budite na radnim mjestima..?

Ali, ne lezi vraže, 15 minuta prije početka radnog vremena, premijer je lično pozvao tog i tog “ministra”, da mu objasni kako je viša sila (čitaj URA), postavila ultimatum, po kom sve može, ama baš sve može, ali taj ministar, što će reći vi, ne može biti ministar. Sve može, ali vi, ministre, ne možete biti ministar…

– Predsjedniče, ali ja sam već na radnom mjestu..!

– Ne, viša sila ne dozvoljava da ste na radnim mjestu..!

(U to isto vrijeme, vrijeme je za prvu jutarnju kaficu u “Vijestima”. )

– Pa, stvari idu kako treba..!

– Ne idu stvari kako treba, da idu kako treba i kako smo zacrtali, ne bi URA u Nikšiću donila jedinicu (1.)

(Pored šolje preko staklene piksle leži debeli tompus, iz tompusa lelujaju plavičasti dimovi…)

Ta praksa koja evo mjesecima jednako traje i kad je riječ o ministrima, i pomoćnicima ministra, i još nižim službenicima, prepoznatljiv je rukopis ove nove vajne Vlade, koja iživljava neke bog zna kakve mračne komplekse..?

(Bolnice su pune bolesnika, crkve su pune grešnika.) Ni Dostojevski se ne bi odrekao slike koju vam prenosim iz naše strašne stvarnosti…

Evo kako sve to funkcioniše na najnovijem primjeru: čovjek od integriteta, čovjek od ugleda, moralan čovjek, a ministar, Mladen Bojanić, prije neku noć je objelodanio spisak članova Upravnog odbora Elektroprivrede…

Ali, već jutros, Gazda u kući (opet čitaj URA), dostavio mu je, kako su – oni – unaprijeđeni službenici Elektroprivrede, po metodama Josifa Visarionoviča, preko noći – volšebno maknuti sa spiska..?!

– Kako.
– Ne pitaj kako.
– Kako.
– Tako.

Gospodin Bojanić bi se, svakako, pobunio, i rekao prvom ministru (čitaj premijeru Vlade) – ehej, čekaj – ne možeš da gaziš moju riječ, ali, odjednom, i ministar Bojanić se našao u čudu – budući ministar kapitalnih investicija – kad je vidio najavu – nove politike – u obraćanju predsjednika Vlade, koji je patentirao sintagmu – politički uhljebi..!

POLITIČKI UHLjEBI – za 100 dana jedini je ekspertski patent ekspertske vlade..?

Uhljebi – najidiotskija je uvreda koju u lice opljačkanom narodu Crne Gore – onima na ivici egzistencije – baca predsjednik Vlade dr Zdravko Krivokapić..!

Nema konkretnog primjera u totalitarnim režimima kojih je bilo poprilično u istoriji, da se neko čudovište ovako prozlilo i prozvalo svoj narod..!

Štaviše, ni Milo Đukanović, nije išao tako predaleko, da se sa takvom vulgarnom uvredom obraća opljačkanom narodu..!

Čudno da čudnije ne može biti, jer se ovaj predsjednik Vlade, glavom i bradom dr Krivokapić Zdravko, predstavlja kao hrišćanin..?

Ko nam uvali takvog hrišćanina, bogu podnosio račune..!

2 Comments
 1. LipaLipa komentariše

  … ovo nije ni jevtino, laz oci na oci, … politicki uhljebi, ne moze to biti, narod, … mogu samo pojedinci, grupa, front, … ne bi se ova brada, ni okrenula zbog naroda, … ma ni zog “politickih uhljeba”, koji to jesu, naravno, … prosto, uhljebi imaju, novac, uticaj, … “moj dobri” Becir za svaku kolunnu, rugalicu, … ko narod za “glas”, prije, puta dva, … ovamo “novinari” sirotinja, ugrozeni, sire objektivnost, “istinu”, … ajte molim vas, sve je to konkretnije, prizemnije, … o tome kako premijer, ‘postavlja”, upravne odbore, necu, jevtino, … aj'zdravo, …

  1
  11
 2. tako stoje stvari komentariše

  Bećire svaka ti je za zapisa, onako kako samo ti …

  Nije zalud i nije dangubio onaj ko je onu čuvenu izmislio – daj čovjeku vlast, da vidiš kakav je.

  E pokaza se čudo, kakvo je…

  14
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.