18. 10. 2018. - 16:35

FLEŠ

Tjelohranitelj Fahrudina Radončića za Borbu: Đukanović je mafijaš koji naručuje ubistva, pomagao je oslobođenje Keljmendija

“Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je dio mafijaške hobotnice koja se bavi teškim kriminalnim radnjama i on je odgovoran za smrt velikog broja ljudi. Dio te hobotnice su i Fahrudin Radončić i Naser Keljmendi, a ja sam svjedok mnogih stvari i odlučio sam javno da pričam o tome”.
Ovim riječima, Armin Cibra, bivši specijalac MUP-a BiH i vozač i pratilac Fahrudina Radončića, počinje svoju ispovijest za portal Borba. Tvrdi da da su Đukanović i Radončić poslovni partneri, preciznije, “mafijaši koji se bave teškim kriminalom, drogom i ubistvima ljudi koji im se nađu na njihovom putu”. Cibra je, kako kaže, prisuistvovao mnogim susretima između Đukanovića i Radončića, koji su se događali na više lokacija u Crnoj Gori, ali i u Sarajevu.
Upravo je Đukanović odigrao ključnu ulogu, kako on kaže, u oslobađanju Nasera Keljmendija, iz zatvora u Prištini, a njegovu odbranu je i finansijski pomagao.
Cibra je od 2006. do 2015. godine bio patilac i vozač Fahrudina Radončića, a inače je pripadnik specijalnih snaga MUP-a Bosne i Hercegovine.
Cibra i Radončić na aerodromu u Podgorici
Svjedočiću pred tužilaštvom o Đukanoviću i Radončiću
“Sve što budem rekao, iza svega stojim, a spreman sam i da pred tužilaštvom Crne Gore sve ispričam. Bivši sam dugogodišnji policajac kojeg je država školovala i učila da mafija nikada nije pobijedila državu i kad je istina i pravda u pitanju ne osjećam ni najmanju nelagodu i strah da o tome govorim za novine, pred kameru ili pred sudom. Ne možemo biti do kraja života taoci izvjesnih Đukanovića, Keljmendija, Radončića koji bi da i pored svega odlučuju o našem životu i smrti, iako su o nečijim životima i odlučili upravo oni, počinje razgovor Cibra.
Tvrdi i da su novac zarađen od droge, koji je pripadao Radončiću, ponekad iz Podgorice vozili u gepeku blindiranog “audija A8”.
“Radilo se o milionskim ciframa, koje su bile u bukvalno platnenim vrećama i tom prilikom nismo nikada zaustavljani na granici na Šćepan polju ili na Ilinom Brdu, zahvaljujući intervenciji Mila Đukanovića. Svi smo u tim prilikama bili naoružani, čak i dugim cijevima. Pošto su naši automobili bili opremljeni policijskim rotacijama i sirenama nismo se ni zaustavljali na granici sa Crnom Gorom, prolazili smo kolonu i nesmetano ulazili u vašu zemlju ili obratno. Takođe, imali smo radio stanice i prisluškivali smo policiju, priča Cibra.
Kaže i da je Radončić bio glavna karika u švercu oružja i droge u BiH.
“Crnogorskim narko kartelom rukovodili su Milo Đukanović i Veselin Vesko Barović, dok je u BiH za taj posao bio zadužen Radončić, navodi naš sagovornik.
Sastancima sa Radončićem i Đukanovićem, po njegovom kazivanju, prisustvovali su Vesko Barović, Goran Sito Rakočević, a jednom prilikom i Brano Mićunović.
Naser Keljmendi
Đukanović pomagao u bjekstvu kriminalca Keljmendija
Zajednički poslovni partner Đukanovića i Radončića, kako on kaže, je i kontroverzni Naser Keljmendi.
“Kada je Radončić bio siguran da će Keljmendija vlasti u Bosni i Hercegovini uhapsiti, dao mu je signal da pobjegne u Podgoricu, gdje ga je prihvatio i pomogao mu u skrivanju upravo Đukanović. Lider DPS-a i sadašnji predsjednik Crne Gore je Keljmendiju omogućio i ujedno mu obezbijedio prebacivanje na Kosovo gdje je kasnije i lociran i uhapšen. Dakle na inicijativu Radončića, kao i iz ličnog duga prema Keljmendiju, lider DPS-a Milo Đukanović je pomagao odbranu Keljmendija. Đukanović je to radio jer mu je Keljmendi finansirao kampanju, partiju ali i referendum. Đukanović je pomagao Keljmedniju kad je bio u zatvoru, dijelom preko političkog uticaja i lobiranjem, a dijelom i finansijski. Za vrijeme suđenja Keljmendiju u Prištini, Radončić je skoro svaki vikend boravio u Podgorici i sastajao se sa Milom Đukanovićem i Keljmendijevim advokatom Besnikom Berišom, navodi Cibra.
Radončić i Đukanović, po njegovim riječima, imali su zajednički posao prilikom kupovine apartmana u Porto Montenegru.

Radončić i Đukanović
Kaže da su se sastanci sa Đukanovićem održavali u hotelima Hilton i Podgorica, u mjestu Reževići, u Danilovgradu….Sa Radončićem je išao i u hotel „Avala“, koji se nalazi u starom dijelu Budve, gdje je on ljetovao skupa sa Đukanovićem i prijateljima.
“Kao što je Radončić odlazio u Crnu Goru na sastanke sa Milom Đukanovićem i ostalom mafijaško-političkom elitom, isto tako je Đukanović dolazio na sastanke u Sarajevo. To nijesu bile zvanične državne službene posjete, već su bile u sklopu njihovih poslovnih i prijateljskih interesa. Prilikom tih posjeta, Milo Đukanović bi boravio i rezidenciji Fahrudina Radončića, koja se nalazila u naselju Mojmilo. Fahrudin Radončić i Milo Đukanović su prilikom jedne od posjeta Mila Đukanovića Sarajevu večerali u restoranu „Golf klub“ na Poljinama, a toj večeri je prisustvovao i Naser Keljmendi, kaže on.
Pored Mila Đukanovića, kod Radončića u Sarajevo je dolazio i tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.
“Zanimljivo je da su Fahrudin Radončić i Milo Đukanović imali identične interese kada je u pitanju tajkun i milijarder Miroslav Mišković i njegova kompanija „Delta Holding“. Radončić i Đukanović su paralelno uvodili Miroslava Miškovića i njegovu kompaniju „Delta Holding“, kako na prostore Bosne i Hercegovine tako i na prostore Crne Gore, gdje je, tačnije u Podgorici, 2008. godine otvoren veliki Miškovićev „Delta Siti centar“ pojašnjava on.
Milove veze sa Keljmendijem
Nije nikakva tajna, kaže Cibra, da je Milo Đukanović pomagao Nasera Keljmendija, a upoznao ih je Radončić.
“Tim sastancima je prisustvovao i advokat Nasera Keljmendija, Besnik Beriša. S obzirom da Radončić finansira odbranu Nasera Keljmendija, te iz tog razloga sa njegovim advokatom Berišom ostvaruje kontakte i održava sastanke u prisustvu Mila Đukanovića, koji takođe, svojim političkim utjecajem i vezama pomaže Keljmendija, a time i Fahrudina Radončića, koji je usko vezan sa njim. Radončićževa sloboda, odnosno lišavanje slobode, zavisilo je od presude koja se donese za Nasera Keljmendija u Prištini, priča Cibra.
Atlas banka Podgorica
“Atlas banka” pomagala Radončića
Pored sastanaka na jahti, Radončić i Đukanović su se sastajali i u restoranu „Prova“, koji se nalazio u Tivtu, blizu luke Porto Montenegro.
“Tim sastancima je prisustvovao Goran Rakočević, kao i Duško Knežević, vlasnik kompanije „Atlas Group“. Na jednom od sastanaka u restoranu „Prova“, došlo je do potpisivanja određenog ugovora između Fahrudina Radončića i Duška Kneževića koji je bio ujedno i vlasnik Atlas banke. Iz kasnijeg razgovora između Radončića i Gorana Rakočevića, koji je bio i potpredsjednik kompanije „Atlas Group“, odnosno Kneževićev zamjenik, taj ugovor se ticao kreditiranja Fahrudina Radončića od strane Duška Kneževića, pojašnjava Cibra.
Radončić ima jahtu u Porto Montenegru
Prostitutke i Porto Montenegro
Fahrudin Radončić je, kaže njegov dugogodišnji pratilac, kupio luksuznu jahtu, kojoj je dao ime „Haya“, po njegov psu.
“Jahtu je usidrio u luku Porto Montenegro, u Tivtu, na vez do jahte Nina, vlasništvo Vojina Lazarevića, Radončićevog poslovnog prijatelja i ujedno saradnika i prijatelja tajkuna Miroslava Miškovića. Pored Vojina Lazarevića, na Radončićevoj jahti u Porto Montenegru održavani su sastanci sa Milom Đukanovićem i Goranom Rakočevićem. Na jahti je Radončić, takođe, organizirao žurke na kojima smo mi dovodili prostitutke koje su ordinirale u luci Porto Montenegro i čija je tarifa bila 2.000 evra za jednu noć. Meni je lično Radončić davao novac kojim sam isplaćivao prostitutke, navodi Cibra.

Related posts

1 Comment

  1. Pingback: ТЕЛОХРАНИТЕЉ ПРОГОВОРИО: "МИЛО ЈЕ РАЗБОЈНИК КОЈИ ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА СМРТ ВЕЛИКОГ БРОЈА ЉУДИ!“ - ПРАВДА И ПРАВО

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *