20. 10. 2018. - 0:44

FLEŠ

Tjelohranitelj Fahrudina Radončića za Borbu (2): Đukanović se sa Keljmendijem sastajao u Kotoru, a Sito Rakočević sa Darkom Šarićem

Bivši ambasador Crne Gore u Hrvatskoj Goran Rakočević zvani Sito je glavna spona između Mila Đukanovića i Fahrudina Radončića, čovjek koji je obojici na usluzi za sve njihove poslove. To u nastavku intervjua za Borbu tvrdi Armin Cibra, koji je duže od jedne decenije obezbjeđivao i bio sjenka Fahrudina Radončića. Kaže i da im je uvijek na usluzi bilo diplomatsko vozilo ambasade Crne Gore u Zagrebu, “mercedes ml”, koji su koristili. Gotovo svim sastancima Đukanovića i Radončića, prisustvovao je i Rakočević, koji je bio redovan gost kod Radončića u Sarajevu.
“Njegova bivša supruga Zdenka je bila ključni čovjek Radončićeve firme u Podgorici, koja se zvala “Avaz roto pres”, preko koje su se kupovale nekretnine u Crnoj Gori, priča Cibra.
Tvrdi i da su Radončić i Đukanović imali zajedničku brokersku kuću koja se zvala “Eurohaos Balanced”.
“Ispred Radončića na pregovorima o procentualnom vlasništvu bio je Zijad Belkić, a ispred Đukanovića je to bio Veselin Barović. Znam i da su pominjali izvjesnog Šotru, ali ne znam kako se zove i kakva mu je tačno bila uloga u svemu tome, kaže Cibra.

Navodi i da se Radončić sastajao sa Darkom Šarićem u Kotoru i da je bio prisutan i Sito Rakočević, tom prilikom. Naglašava i da su se Đukanović, Radončić i Keljmendi sreli u hotelu “Splendido”, u Kotoru.
“To vam je na drugoj strani nasparam starog dijela Kotora, to je kao neka bivša kasarna koja je sad hotel i vlasnik je tada bila neka Ruskinja. Ja sam bio tada u Radončićevom obezbjeđenju na tom susretu, pojašnjava on.
Nastavlja priču o Situ Rakočeviću, podsjećajući da je njemu Đukanović vjenčani kum i da je njegov čovjek od povjerenja.
“On je ugovarao ljetovanja, rezervirao hotele na moru, rezervirao nam mjesta u diskoteci Top Hil. Organizovao nam je roštilj u svojoj rezidenciji-vili u Danilovgradu u mjestu Klokotnica ili tako nekako, ne mogu tačno da se sjetim tog naziva. Na tom roštilju su Radončić i Đukanović bili sa suprugama Azrom i Lidijom. Rakočević je takođe dolazio u Sarajevo sa suprugom gdje su zimovali na Jahorini ali sam ja išao po njih svako veče kako bi sa Radončićem i njegovom tadašnjom ljubavnicom Almom Ferović. Sita Rakočevića smo posjećivali u Zagrebu kad ga je Milo Đukanović postavio za ambasadora Crne Gore i išao je s nama na ljetovanje u Rovinj, u hotel Lone. Tamo su se Sito Rakočević i Radončić sastajali sa izvjesnim Andrejem, koji je u Rovinju imao jahtu i za koga su pričali da je poznati vodja narko kartela, kaže Cibra.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *