Teretili ga za ubistvo u Sarajevu: Sina Fahrudina Radončića, dok je bio u bjekstvu, krili u Porto Montenegru

Teretili ga za ubistvo u Sarajevu: Sina Fahrudina Radončića, dok je bio u bjekstvu, krili u Porto Montenegru

Sin Fahrudina Radončića, kontroverznog biznismena i prijatelja Mila Đukanovića, skrivao se u Crnoj Gori, dok je bio pod sumnjom da je u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula. Irhad Radončić je još iste večeri, uz dogovor njegovog oca i Mila Đukanovića, prebačen u Crnu Goru, tačnije u Tivat. On je sve to vrijeme, dok se situacija u Sarajevu nije rasčistila, boravio u jahti “Haya”, vlasništvo njegovog oca, koja je bila u luci Porto Montenegro, na vezu broj 11.

Sumnja se da je mlađi Radončić, kritične večeri, kako su prenijeli mediji, bio pod utjecajem alkohola. Sve indicije gocore da je Irhad Radončić vozio “golf 6” zatamljenih stakala, registarskih oznaka E44 – 997, a u vozilu je bio i njegov prijatelj Semir Rastoder.
Prema policijskim izvještajima, konstatovano je, da je te kobne noći u gore pomenutom automobilu bio sam Semir Rastoder. Budući da je Fahrudin Radončić u to vrijeme bio ministar sigurnosti BiH, stoga i ne čudi, kako je to sve zataškano.
Irhad Radončić je, dok se sve nije zataškalo, bio pod zaštitom crnogorske policije u Tivtu, a zatim se vratio u Sarajevo.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *