Sudije spriječile Bojanu da uzme olimpijsku vizu

0

Olimpijske igre u Parizu su sve bliže, a Crna Gora je ostala na dvije A norme – bokserka Bojana Gojković izgubila je jednoglasno u četvrtfinalu kvalifkacija u Bangkoku u meču za direkatan plasman od dvostruke svjetske prvakinje iz Tajpeja, Van Hsijen Ven.

Bila je to ravnopravna borba, u kojoj je samo u uvodnih pola minuta iskusna i trofejna bokserka iz Tajpeja bila bolja. Ipak, dobila je prvu, a iznenađujuće i drugu rundu kod svih pet sudija, iako je tom dijelu borbe 20-godišnja Budvanka pronašla načina da desnim direktom i krošeom uporno pogađa osam centimetara višu 28-godišnju Ven.

Sramota. Kako poslije ovakvog kriterijuma doći sebi„, naglasio je Ružić, koji se na Tajlandu najviše i pribojavao trdicionačlno najveće boljke boksa – suđenja.

Potom je meč pošao u potpuno drugom smjeru, Ven je izbjegavala borbu, a Bojana pokušavala da dođe do nokauta, što u bantamu (do 54 kliograma), naročito protiv tako sjajne rivalke je teško i za očekivati.

A i sudija u ringu nije dozvoljavao bliži kontakt, prekidao je ritam borbe. Uostalom nijedan od šest sudija u Bojaninom meču nije bio iz Evrope.

No, podatak da je srebrna sa Evropskog prvenstva, Gojković, ostavila sjajan utisak postoji mogućnost i za pozivnicu (vajld kard) da boksuje u Gradu svjetlosti na najvećoj smotri.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA

(vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.