Stvarno, čija je naša Vlada?

17

Piše: Želidrag Nikčević

Vjerovatno ste čuli tu anegdotu: u psihijatrijskoj klinici izgradili bazen za pacijente. Oni su vrlo zadovoljni: kupaju se, plivaju, rone, skaču sa trambuline i čak sa tornja… Uprava im je obećala: ako se budete dobro ponašali, uskoro ćemo bazen napuniti vodom.

Kakve to veze ima sa našom politikom? Evo kakve.

Godinu dana je čitav svijet posmatrao kako narod Crne Gore mirnim protestima i veličanstvenim litijama delegitimiše duboko kriminalizovanu, korumpiranu i bezbožnu vlast Mila Đukanovića.

Narodna volja je pobijedila, čak i na fantomskim izborima. „Režim je pao“.

Svi smo to vidjeli svojim očima i čuli svojim ušima.

I šta sad rade „naši“ izabranici?

Tobož se nadmudruju sa diktatorom oko nekakvih potpisa i voznog parka, koketiraju sa njegovim krvoločnim policajcima i tužiocima, tvituju sa njegovim besprizornim ambasadorima i agentima, simuliraju hapšenja… Plivaju, rone, skaču sa trambuline… I pjevaju, „vanjskopolitički“: da sa tvoga puta ne skrenemo…

Kakva je to politika? Čija? Ko su ovi ljudi? Sjećaju li se oni ičega?

Pitanja kruže, kao duševni bolesnici po dnu praznog bazena. A jednog dana biće valjda i vode, obećano je.

17 Comments
 1. Helm komentariše

  Može da se postavi i pitanje čiji su “naši” političari?!

  23
  6
  1. t-rex komentariše

   DF su naši za ostale moraš pitati po ambasadama.

   38
   5
   1. Helm komentariše

    T-Rex

    Neko u ambasade, a neko kod Vučića 😂

    5
    33
 2. Radnik komentariše

  Zarka Rakcevica ,Zeljka Ivanovica i Miska Perovica to jest druge vamelje ..Izvodjaci radova Aleksa Becic ,Dritan Abazovic i Zdravko Krivokapic .. podizvodjaci Marko Milacic,Vladimir Jokovic ,Dragan Ivanovic,Boris Bogdanovic,Filip Adzic povremeno na mobu iz prikrajka dolazi i Goran Danilovic

  43
  5
  1. t-rex komentariše

   Veoma precizno objašnjeno.Nemam prigovora +.

   28
   3
 3. TREPCA komentariše

  NASA I SAMO NASA …

  6
  19
 4. Realan komentariše

  ,,radnik,, DA DODAM OVO JE VLADA I MILANA KNEZEVICA I NEBOJSE MEDOJEVICA DOK GOD JOJ DAJU PODRSKU ,A DAJU NEMA STA.TO STO TVITUJU I MLATE PO KONFERENCIJAMA,JE SAMO POPULISTICKA PRICA.SVJESNI SU DA NA NEKIM SKORIJIM IZBORIMA NENAJU STA DA TRAZE PORED DEMOKRATA IONIH SUVERENUSTICKIH SNAGA KOJIH ZAISTA NIJE MALO.JER NIJE LOPOVSKI DPS C.GORA NEGO NJENI GRADJANI.

  6
  28
  1. t-tex komentariše

   Ja sam već napisao par puta da defetizam i stalna defanziva od strane DF-a samo njima šteti,no nije mi jasno zasto opet kasne sa pomoći radnicima Instituta S.Milošević koji su u nemilosti Vlade opet će Demokrate uskoćiti ko spasioci a svi znamo da sa URA i Krivokapićem sve rade da se banja da na poklon Rakčeviću.DF je malo dizelas koji sporo pali,al valjda će upaliti.

   17
   1
  2. Radnik komentariše

   Rece mi jedan cojek da je EPCG moja kaze Gradjana Crne gore pa posto me on ubjedjiva da je moja ,imam li ja pravo da ne placam struju i da podjem sjutra u Distribuciju da sjednem u neku od kancelarija da malo sefujem ako je moja ..E Tako je Dritanova i Beciceva Vlada Frontova kao sto je EPCG moja do sad bila Djokova evo sad ce Mladena Bojanica a moja je koliko i onog iz Katalonije .

   15
 5. Darko komentariše

  Pi pi !!

  4
  5
 6. LipaLipa komentariše

  … malo sam doradio moj post,… na kolumnu “Zdravko ime za sto”… neko (beba) oce da Vladu prikaze kao tvoj “akva park” Zeljko… kako ce mu ime nadjenuti, … bog te pita, mozda nece ni spomeniti Zdravka … ponekad pomislim da df sve ovo, namjerno, … predlozi besmisleni, reakcije na nivou djeteta, ma sve, … ne bih se iznenadio da bas tako, … obesmisliti svaku politiku, odluku vlade, … da je Tesla apostol za nauku oni bi mu “nesto” nasli, … nije to “znanje” fronta, ma kakvi, … za to teba bas “magija”, … treba magija Bebe, maga za propaganu, … napad na Mitropoliju jedna od “magija”. … prica o “dva” premijera, Abaz i Krivi, ovaj “akva park” … sve su to “spice” maga Vuckovog, … nova Vlada izleda “nikom ne odgovara” osim narodu i njgovoj crkvi, … uvijek navijao za rod, njegovu duhovnost, … pa dje izbije, izbije, … aj’ zdravo

  2
  16
 7. Zorica komentariše

  Vlada puna vrbovanih studenata po americi, Krivokapic nista ne radi dok ne pita ambasadu
  Nastavljaju politiku dps- a i pjevaju da sa Milovog puta ne skrenu
  Podrska za DF !!!

  18
  1
 8. NIKO99 komentariše

  Volio bih da boja teksta komentara bude jača jer je teško čitati. Vlada je DPS, svi su kadrovi DPS-a. Poslije DPS-a DPS. Nego da napravimo nove izbore jer aktivnosti ove Vlade svakoga dana štete našem narodu. Posao im je valjda da na kraju vrate DPS na vlast.

 9. tako stoje stvari komentariše

  Uopšte ne razumijem, ne tekst, već ovoliki broj komentatora. Svi se prave ludi i naivni, obilaze oko istine ko kiša oko Kragujevca, niko da je napiše. Izgleda to nam nacionalni sport postao, da se kolektivno pravimo ludi.

  Čija je naša vlada ? Zar je teško napisati istinu, da je to proxy vlada DPS i crkvenih krugova, iz dijela MCP, odnosno Gojka Perovića i Joanikija Mićovića, da je ta vlada plod njihove pameti i volje, koja po politiku i zadaću ide u ambasade. Ako njima, njihov obraz to podnosi, dozvoljava, ne razumijem zašto moj ili nečiji tudji ne bi izdržao taj teret, da se napiše istina.

  I savršeno da bude jasno svima, niti sam DF-ovac, u smislu člana, funkcionera, aktivististe njihovog, već običan smrtnik, i savršeno me briga ako im sjutra DF u skladu sa nacionalnim sportom sve to aminuje, ćutanjem i okretanjem glave u stranu, ja kao pojedinac neću, ne što imam nešto protiv Crkve, daleko bilo, već istine radi. Decenijsku kohabitaciju sa Djukanovićem ne mogu i neću im nikad zaboraviti. A imali su, dobili su savršenu šansu,dar od Boga, poslat u vidu narodnoj volji, u veličanstvenim litijama, da okončaju tu sramotu, tu kohabitaciju,da operu obraz, no nisu…

  Vlada Zdravka Kivokapića je plod volje crkvenih krugova i njihovih direktinih izleta u politiku, u pokušaju vraćanja tasa na vagi, u njihovoj dugogodišnjoj, decenijskoj kohabitaciji sa Djukanovićem i DPSom. Na što to liči, nakon što dobiše priliku, i pokazaše se, svjedočimo svi…samo bojim se da ONI nijesu svjesni, da svaki politički minus na kontu Zdravka Krivokapića, koji je za kratko vrijeme na svom kontu, sakupio više minusa, no pozitivnih , je minus na kontu, ugledu i autoritetu lično vladike Joanikija i popa Perovića. Namjerno kažem, na njihovom ličnom kontu, ne na kontu Crkve, jer pojedinici nijesu Crkva , nikad nijesu ni bili, niti će biti, ma koji položaj imali unutar crkvene hijerarhije.
  To što im se niko ne usudjuje se da im to kaže javno, ne znači da nije tako…uljujkani u udobne fotelje, okruženi laskavcima, polako gube kontrolu nad cijelom situacijom, gubći sponu sa narodom i osjećaj za pravo, ispravno. Krajnje je vrijeme da i me kaže otovreno kako stvari stoje i da se oni zamisle, sami nad sobom i svojim postupcima.

  6
  1
  1. LipaLipa komentariše

   … zdravo Stvari “druze” stari, … ne “razumijes, rabotu” u kojoj najvjerovatnije ucestujes, … sa barm zeru viseg nivoa od ovog ”kolumniste”, … njegovih “kolega” koji za manje i vece pare “provedravaju” nas medijski prostor, … komentarisu ljudi, zasto ne, … komunikacija, razgovori ,osnova naseg bitisanja, … nismo mi ludi, Stvari, neko drugi ima taj “nadimak”, … ne ce biti kako kazes, ma se potridio, … Vlada izraz volje naroda, … koga Mitropolija, kroz magiju litija osvijestila, … Jonikije, Gojko Milo i dps, “jarani”, sa derneka Vuckovog, … nece biti, ne moze nikako, ne idu biseri sa prasicima, … nije vise “sezona” Jonikija, srbskog sina, … kakav “crni” Gojko, ne spomenuo se, … “duvaju” drugi “vetrovi” sa Dunava, … bas se ti “sekiras” za Zdravkove “minuse”, … ne bi se ni javljao da su tako “brojni”, … “branis” obraz Joanikija i Gojka, pozavidio bi ti Makijaveli, Lojola, … tacno Stvari, pojedinci ni su srbstvo, … makar se zvali i Aco (“Veliki”), lazni predsjdnik, … ako ce mo istinu, brani se guzica Acova, … pustena velja “magla” mora Aco, nesto da “podpise”, … mora da kako, kad je obecao, davno, … uveliko pripreme, “patrijah” po volji, snimljen i “film”(Dara zvana, “Boj na Kosovu”), … treba “nesto” i sa ovim “smetalom” Krivokapicem, … no sve je to vec vidjeno, Stvari, … valjda ima nesto i do boga Jednog, … aj’ zdravo, …

   1. tako stoje stvari komentariše

    hahaha Lipa Udbašu, pardon URAšu stari, dobro je…znamo se.

    Dobro je po mene, da me potcjenjueš da ne razumijem ništa , dok je tako, dobar sam…medjutim, omakne ti se, pa mi povremeno dodjeliš i neku ulogu, vjerovatno nekog zavjernika protiv “male”. Sve bi ti meni oprostio, i Zdravka, i Gojka i pominjanje Jovana, čak i Vučka, no ne možeš tu sumnju da ljuljam temelj “male”. To tebe boli…

    Kakav crni Vučić, svrbi neđe drugo a znam dobro i đe…čitam takve ko bukvar za četvrti osnovne.

    NIje zalud ovolika poplava Srba ” suverenista” u politici, koji bi srpstvo da odvoje od Srbije, kako to Mandić prije neki dan odlično primjeti. Ne ide moj dobri i pomalo pošteni LipaLipa…ne biva .

    1. LipaLipa komentariše

     … hahaha, bas me nasmija, Stvari, … da podcijenim ja tebe, ma ni slucajno, … svi ovi “kolumnisti” ni djeca za tebe, … no se pravis ne vjest, … ko ne “primijetio” da sam procijenio, … ne da si “mali”, ti kapo od “zmija”, naravno, … mnogo bitna “mala”, ma ni koliko, … trunje po kabinetu Vuckovom, … vidim kolko “ne bitan” Vucic, bas po Mandicu, … ne moze se srbstvo razdovoiti, … kako glava (crnogorci, ercegovci) bez tijela (Srbija, moze i velja), ma ni nikako, … nije to na agendi Vuckovoj, srbe on ocima ni vidjet ne moze, … on bi nesto puput nemaca, pomijesano sa cigama, migrantima, … zelje puste, vrati ce se Srbi ma gde bili, … doba povratka sebi, rodu, … ne brinem ja za moje Srbe, … sa tobom, kao i sa svim ponavljacima, …. vec je srbska truba svirala, rastanak, … no dosta, za danas, “cujemo se”, … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.