Stigla ga ruka pravde: Oskrnavljen spomenik zločinca Mirka Petrovića u centru Podgorice!

Stigla ga ruka pravde: Oskrnavljen spomenik zločinca Mirka Petrovića u centru Podgorice!

Spomenik zločincu Mirku Petroviću, koji je klao djecu i nejač u Kučima, a koji je postavljen u centru Podgorice, kako Borba saznaje, nedavno je oskrnavljen. I pored svih kamera i donedavno obezbjeđenja koje je čuvalo spomenik (što nigdje u svijetu nije zabilježeno), neko je uspio da ošteti obilježje ovog zločinca, sa kojim se vlast ponosi. O ovom događaju vlast ćuti jer ne žele da se sazna da je spomenik oštećen.
Oštećenje na spomeniku Mirku Petroviću

Spomenik je podignut prošlog ljeta, a Kuči su u više navrata saopštili da se ne mire sa tom odlukom vlasti. Naš fotoreporter je zabilježio oštećenje na spomeniku, što je samo dokaz da Mirku Petroviću spomenik na tom mjestu nije smio ni da bude podignut.
Sada je za očekivati da će režim uvesti danonoćnu stražu da sačuvaju spomenik od naroda, koji se izgleda ne da zastrašiti.

Protivnici podizanja spomenika se pozivaju na 1856. godinu kada je vojvoda Mirko predvodio Poharu Kuča, u kojoj se prema istorijskim podacima stradali djeca, žene i starci. Vojvoda Marko Miljanov zapisao je da su prilikom pohara posječene 243 plemenske glave, od čega 17 vojničkih, dok su preostale bile staraca, žena i djece.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *