Stefanović: Vučić nije prekršio zakon kad je iznio dokaze o prisluškivanju

0

Potpredsjednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović kaže da predsjednik države, parlament i vlada po zakonu imaju pravo da skinu oznaku tajnosti sa bilo kog dokumenta bilo kog stepena tajnosti, te da je bilo u interesu javnosti da se iznesu podaci da je Aleksandar Vučić bio praćen i prisluškivan.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Vučić na jednoj televiziji juče javno čitao dokument sa oznakom državne tajne, Stefanović je istakao da nije glavna stvar u tome što je predsjednik čitao poverljiv dokument, već to što je Vučić praćen i prisluškivan.

– Ne samo što predsjednik ima pravo na to pošto se radi o dokumentu koji se tiče njega lično, već se postavlja pitanje kako nije bila tema to što su danima nam pričali kako se to prisluškivanje nikada nije desilo pokušavali da nas ubijede kako smo svi ludi. A onda kada izađe sa istinom i pokaže ko su lica i kako su to radili i da je godinama praćen i prisluškivan – naveo je Stefanović.

Pita šta je problematično u tome što je predsjednik iznio podatke koji su u interesu javnosti.

Stefanović navodi su upravo oni koji su bili nosioci javnih ovlašćenja tvrdili da to nije tačno kada su oni bili vlast, ali se pokazalo da su to radili za vrijeme DS i SPS devedesetih godina, kao i da to potvrđuju sudski nalozi, praćenje bez naloga i podaci BIA.

– Predsjednik je izneo istinu i pokazao da je to tačno. Sva druga lica pomenuta nisu više u Srbiji niti obavljaju bilo kakvu funkciju na teritoriji Srbiji, dok za ona koja jesu ima njihovu saglasnost i nema problema da se izađe sa njihovim imenima, pošto su bili predmet interesovanja bezbjednosnih služba i bili su pod mjerama da bi se pratio predsjednik – naglasio je Stefanović i istakao da je u interesu našeg naroda da to sazna.

Zašto to više smeta od činjenice da je neko praćen i prisluškivan, zapitao je ministar policije.

Ponovio je da predsjednik ima pravo da skine oznaku tajnosti i da to kaže u javnom obraćanju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.