Stanojević napada Šarlrou sa trojicom krila

0

Rešio je Aleksandar Stanojević da raširi krila i na njima odleti u baraž. Glavna ideja mladog stručnjaka je da Partizan bude opasan u tranziciji i za tu izvedbu su mu potrebni hitri fudbaleri po strani, pa će ih na gostovanju Šarlroi u prvih 11 biti čak trojica. A to nije bio čest slučaj prethodnih meseci, što ilustruje plan da se na belgijskom tlu promoviše ideja ofanzivnog fudbala.

Desnom stranom špartaće Takuma Asano, levom Filip Stevanović, dok će treći fudbaler izraženih bočnih karakteristika, Lazar Marković, imati modifikovanu ulogu.

Poziciono, namenjeno mu je mesto Sejdube Sume (Gvinejac iz taktičkih razloga kreće sa klupe) sa jasnim zadatkom da bude ”lažna devetka”, ispomoć vođi navale Umaru Sadiku, a da kretnjama vrši presing na poslednju liniju rivala u začetku njegovog napada. Slične zadatke imao je Markec protiv Rada, Sfintula, čak i u Užicu minilog vikenda…

Ovo ne znači da mu je poverena uloga organizatora akcija, nju će u situaciji kad posed bude Partizanov obavljati Bibars Natho, s tim da će primarna pozicija Izraelca ostati drugi zadnji vezni, u paru sa Sašom Zdjelarom.

Kada je defanzva u pitanju tu Stanojević ništa nije tumbao. Kao i do sada, prednost na golu u evropskim izletima ima veteran Vladimir Stojković.

Po desnom boku dejstvovaće Aleksandar Miljković, a po levom Slobodan Urošević. Za razliku od gostovanja u Moldaviji parnjak Urošu Vitasu na štoperskoj poziciji biće letošnje pojačanje Maki Banjak, a ne Bojan Ostojić.

Nekadašnji defanzivac mladog i drugog tima Barselone vratio se u tim proteklog vikenda u ligaškom meču, Stanojević je uvideo da je povreda prošlost i ukazaće mu poverenje od prvog minuta u Belgiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.