Šta je njemački ambasador “između redova” poručio javnosti: Nije bitno ko je na vlasti, najvažnije je da se slijedi naša agenda!

37

Njemački ambasador u Crnoj Gori Robert Veber “počastio” je crnogorsku javnost intervjuom Vijestima.

Njegova ekselencija je u nezavisnom glasilu “između redova” potvrdila da Crna Gora od 21. maja 2006. nije nezavisna i suverena država. Tj. Crna Gora je u najboljem slučaju nezavisna, ukoliko joj zapadni mentori preko njihovih diplomatskih predstavnika u Podgorici ne izdadju potvrdu o nezavisnosti.

Mjerila crnogorske (ne)zavisnosti zapisana su u  postizbornom sporazumu koji su potpisali Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Aleksa Bečić. Glavni kriterijumi kojima će se mjeriti (ne)zavisnost, a koji su liderima tri liste nametnuti od naših evroatlantskih partnera su:

1. Da će nova Vlada odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprijediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

2. Da nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i

3. Da nova vlada neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

Da će se uspješnost nove crnogorske vlasti ocjenjivati prema ova tri kriterijuma, potvrdio je Vijestima njemački ambasador. On je još dodao da će Njemačka podržavati novu vlast ukoliko se bude kretala u zadatim koordinatama, na isti način na koji je to radila i prethodna vlast sa DPS-om.

-Nova Vlada je tek tri mjeseca u službi, a to vremensko razdoblje u demokratskim sistemima obično nazivaju „fazom zaleta“. Rad Vlade ocjenjuju prije svega građanke i građani, kojima je i odgovorna. S moje tačke gledišta, bitno je da Vlada sadržinu potpisanog koalicionog sporazuma na konkretan način implementira u svojoj politici. Jedna od obrazloženih prioriteta Vlade u tom sporazumu jeste napredovanje u pristupnom procesu sa Evropskom unijom i s tim u vezi sprovođenja neophodnih reformi. Pritom, Njemačka želi da pruži podršku, kao što smo to činili i sa prethodnom Vladom- kazao je Veber.

I zaista, vodeće zapadne države podržavale su DPS-ovu vlast prethodne skoro dvije i po decenije, bez obzira što je ista svo vrijeme bila ogrezla u organizovanom kriminalu(šverc cigareta, benzina, droge i oružja). Ta ista vlast je, ne zna se ni sam broj, državnih preduzeća odvela u stečaj, a radnike prepustila na brigu Zavodu za zapošljavanje. Da ne spominjemo da DPS-ova vlast već više od dvije decenije sprovodi kulturocid nad Srbima koji su planirali da zaokruže otimanjem crkava i manastira SPC-u. Crna Gora je prethodnih godina stekla epitet evropske Kolumbije, zbog mafijaških ubistava između dva suprostavljena klana, koja su produkti upravo vlasti koja je smijenjena 30. avgusta prošle godine.

Svih tih godina Crna Gora je bila lider u regionu u evroatlantskim integracija, jer birokratama sa Zapada nije bilo stalo do pomenutih nepočinstava prethodne vlasti. Praštali su oni svako obespravljivanje građana DPS-ovim vlastima, dok god su se oni držali njihovih agendi tj. njihovih spoljnopolitičkih interesa(rušenja vlasti Slobodana Miloševića, priznavanja tzv. Kosova, uvođenju sankcija Rusiji i konačno pristupanja NATO-u).

Njemačkog ambasadora ne zanima sudbina obespravljenog, po raznim osnovama, naroda u Crnoj Gori. Po njegovoj ekselenciji Veberu svi crnogorski problemi će biti riješeni ulaskom u EU, a nije svjestan da su se problemi ovog naroda nagomilavali sa svakim novim “uspjehom” crnogorskih vlasti na putu ka obećanom raju u Briselu.

Veber čak savjetuje te iste građane da kazne novu vlast na izborima ukoliko ne uradi svoj domaći zadatak i ne uvede Crnu Goru u EU. Problem je samo što taj domaći zadatak novoj vlasti nisu dali građani, već upravo tzv. međunarodna zajednica. Građani su željni pravde, u svakom smislu te riječi, te ispravljanja društvenih anomalija…svega onoga na šta je međunarodna zajednica žmurila u proteklom periodu. Većinska crnogorska javnost je jasno iskazala svoj stav povodom priznavanja tzv, Kosovam i pristupanja NATO-u i prema tim dvjema temama ne mjeri uspješnost državne vlasti. Samim tim, apsurdno je da građani kažnjavaju vlast zbog toga što ista nije uradila domaći zadatak koji im oni nisu zadali. Svakom građaninu je jasno da kaznu nad crnogorskim vlastima, mogu sprovesti samo oni koji su im nametnuli ispunjavanje obaveza. A za to su u našem slučaju zaduženi zapadni centri moći.

– Građani žele otpornu perspektivu za svoju i budućnost svoje djece, bolji životni standard. Odgovornost je sadašnje generacije političara (vlasti i opozicije), da svojim građanima obezbijede upravo tu perspektivu i vode zemlju u EU. Ako ne uspiju naći za to potrebne kompromise, onda nisu uradili svoj domaći zadatak i moraju odgovarati pred biračima. To su pravila igre u demokratiji- poručio je Veber.

A kada su nove crnogorske vlasti odlučile da suvereno i nezavisno  ispravljaju društvene anomalije, zašta su dobili većinsku podršku naroda, novim tužilačkim zakonima, naši zapadni partneri su se potrudili da nam po ko zna koji put pokažu da Crna Gora nije nezavisna i suverena država i da nema pravo da uređuje kako će pravosudni organi funkcionisati u njoj. Po svom dobro ustaljenom maniru “štapa i šargarepe” Brisel i Vašington su ucijenili novu vlast nastavkom evro integracija, ukoliko se usudi da bez konsultacija sa njima pokuša sređivati situaciju u vlastitoj kući.

Za njih je sasvim normalno da jedan specijalni tužilac tajnim i nezakonitim snimcima ucjenjuje političke strukture da ne glasaju za njegovo smjenjivanje. To za njih nije sporno, što nas dovodi do zaključka da je isti imao njihovu neizmjernu podršku. Iluzorno je bilo očekivati od zapadnih partnera da nijemo posmatraju ukidanje institucije čije stvaranje su aktivno podsticali, tj. zahtijevali od prethodne vlasti. Nije bitno što SDT nije uspio u svom naumu, bitno je da ono i dalje ima njihovu svesrdnu podršku-naravno dok god njima služi, a ne društvu zbog kojeg  bi trebalo da postoji.

– Ustavne izmjene iz 2013. godine, kojima je ojačana nezavisnost i odgovornost pravosuđa, bile su preduslov za otvaranje pristupnih pregovora sa EU. Jedan od definisanih ciljeva u poglavlju vladavine prava 23, jeste da Crna Gora navedene ustavne izmjene sprovede u skladu sa preporukama Venecijanske komisije, evropskim standardima i drugom pozitivnom praksom. Isto to važi i za zakonodavne namjere po pitanju oblasti tužilaštva. Pored bitnog i sveobuhvatnog procesa konsultacija, takođe je važno da nezavisnost i odgovornost pravosuđa bude osnažena. Crna Gora već posjeduje odbore i mehanizme da navedeno osigura, i ovim putem ohrabrujem da se isti iskoriste. Nisam pristalica gašenja institucija, samo zbog nezadovoljstva njihovim radom. To nije ni znak demokratske zrelosti niti spremnosti za članstvo u EU-istakao je Veber i cinično dodao da je  odluku o odlaganju usvajanja tužilačkih zakona donešena od strane odgovornih iz crnogorske politike.

Prema Veberu, crnogorska vlada je suvereno, stiče se utisak bez ikakvih pritisaka sa strane, donijela odluku o odustajanju od usvajanja tužilačkih zakona. Brisel je, kako kaže, jasno stavio do znanja Vladi šta ih čeka u slučaju da na svoju ruku usvoje pomenute zakone.

-Brisel nije oštro reagovao, nego jasno stavio do znanja koje posljedice može imati usvajanje, po mom mišljenju, ishitreno predloženih zakonskih izmjena i koja očekivanja imamo prema zemlji kandidatu za članstvo. Na Vladi Crne Gore je da odluči, da li će zemlju voditi na putu ka Evropskoj uniji i primjeni neophodne reformske poteze. I prethodne Vlade, isto kao i sadašnja, zalagale su se jasno za evropski put. To zalaganje mora biti sprovedeno konkretnim potezima, a isto će rado biti podržano s naše strane, nebitno koje partije činile vlast- jasan je Veber.

Veber je crnogorskoj vlasti i javnosti više nego jasno stavio do znanja u čijim su rukama ključevi od naše kuće i da u njoj ne možemo mijenjati raspored stvari na svoju ruku! Ili ipak možemo, tako što ćemo uzeti ključeve koje im je u naše ime na korišćenje dala prethodna vlast.

37 Comments
 1. kuca komentariše

  Jebo drzavu u kojojsu na vlasti kvislinzi.Ne NATO nacistima !

  57
  3
  1. Kontra revolucija komentariše

   Buvana, jumbo buvana … , ahahahahaha banana republika Montenegro !.
   Svaki švaba bi trebo da ima po jednog crnca, roba !.
   Ovaj švaba ima tri !.
   Nek je vjecna ???.
   Na svu srecu sam Srbin !.

   50
   5
   1. Ja komentariše

    Pod hitno referendum o nato nakon kojeg ako bog da izlazimo,zatim nagli zaokret od ovih govana nemoralnih ka srbiji i rusiji.to nađ je jedini spas .čujep ti da nama odredjuje njemac kurac ptaćemo i kakoćemo.zaoad ljubimac islama i mrzitelj pravoslavlja da odredjuje nama put.bolje da nas nema jer ako budemo njih slušali sigurno nas neće biti.srbi okrenimo se sebi i našoj braći.brat brata vodi do jame ali ga u jamu neda!!

    28
    1
   2. LipaLipa komentariše

    … nismo banana dtzava, vec vazalna, odavno, … nisu drzave “banana” zato sto sa njima neko upravlja, … vec zato sto je nizak nivo svijesti, naroda, … nikad ti narodi, drzavu, visi nivo organizacije, ne imali, … sto ne znaci da ih treba, ponizavati, eksplatisati, njihove rersurse, … no to je mod, opstanka, zapadne “civilizacije”, … uglavno dobro definisani uslovi, za integraciju u EU, … zar si ikad i pomislio da je drugojace, … ako jesi onda si neznalica, debil, … oni samo, svojih interesa, svoga posla, gledaju. oduvijek, … no to ne znaci, da u skopu, ove agende, … nas narod, politike, ne mogu nas intreres sprovoditi, … mogu naravno, jako uspjesno, ako mudro, … ne mozemo, u skoroj buducnosti, izmijeniti, svoj vazalni polozaj, da kako, … treba da budemo, kreativni, da situaciju ukupnu, u svoju koris obrcemo, … to je ono sto, premijer, Vlada, uspjesno, radi, … front, uvijek, kako debil, glavom kroz zid, … aj’ zdravo, …

    6
    4
    1. Kontra revolucija komentariše

     Debilu Lipa, tako bi ja sad komentarisao da sam od NATOa placeni bot !.
     Ak na svu srecu sam Srbin !.

     14
     3
     1. tako stoje stvari komentariše

      @ Kontra Revolucija

      Pušti ga, ne vrijedi sa njim polemisati, to ti je pravi psihološki profil današnjeg modernog Crnogorca koji je u psihologiji lijepo objašnjen i gdje se takvo ponašanje naziva “sindromom bicikliste”. One ispod vas gazite kao pedale a pred onima koji su iznad, ispred imate pognutu glavu i savijenu kičmu.

      E to ti je nažalost, ostalo danas od čuvenog Crnogoskog čojstva i junaštva . Svijetlih primjera i izuzetaka, dakako ima…no sve manje i manje. Ovih “biciklista ” je danas najviše, kako u životu tako i u politici. Samo, izgubili se u magli, ko guske, pa više ni ne znaju ko je ispred, tj iznad, a ko iza…pomiješalo im se sve.

      12
      2
     2. LipaLipa komentariše

      … nisam bot, sve po svojoj, pameti, u interes roda, kao zanam, umijem. … ti jesi debil, “bot”, placen ili ne. … klasicni “fan” fronta ovako ili onako, … aj’ zdravo, …

      2
      4
     3. LipaLipa komentariše

      ,,, Stvari, … sto ti znas o “crnogorskom” junastvu, nista, … znamo samo tvoje”, junastvo”, svijest, obicni poltronizam, ma izdaja, … Vucku, namjesniku, uslovno, zapada, posebno njemci (merkel, makron), … oni vama uzor, gazde u svemu, … sve “vase” politike, od njih osmisljene, davno, difolt, … ne diskutujem ja sa tobom, umisljen si, … “diskutujem”, demaskiram, vase “politike”, izdaju naseg roda, perfidnu, … tako Stvari, za mene, rod, si nebitan, stetocina, us, kao i tvoje gazde, da kako, … aj’ zdravo, …

      3
      3
     4. tako stoje stvari komentariše

      @ DuaLipa

      Dado ti plus za komentar, za trud…ostalo nije vrijedno nikakvog komentara.

 2. Litijas komentariše

  Crna Gora izgleda nastavlja praksu od ranije. Ostaje poslusnik zapadnih ambasada. Umjesto da Zdravko slusa narod koji ga je glasao, on slusa ambasade i ide u njih po misljenje, izdajnik.

  35
  7
 3. bilonekad komentariše

  ” Nisam pristalica gašenja institucija, samo zbog nezadovoljstva njihovim radom.”Nije sporno misljenje ambasadora.Veoma je SPORNO sto mu niko ne odgovori na ovu ociglednu neistinu.NIKO ne zeli da ugasi instituciju Tuzilastva ,ali sav narod trazi da se ona REFORMISE i napokon pocne da radi svoj posao.Sto ovako ne aveta u Njemackoj,da vidimo koliko bi dana bio na slobodi.

  33
  2
  1. LipaLipa komentariše

   … ne mozemo “reformisati” ono sto je EU, standard, ni pod razno, … ustalom, nije problem, standard, on je u osnovi dobar, … moramo promijeniti nacin izbora tuzilaca, sudstva, prosta vecina, u skupstini, … sadasnji, “nas”, nacin nije u skaldu sa standardom EU, to je nas “doprinos”, … mi smo (bivsa valast i opzica, zajedno) ozakonili nesmenjivost u pravosudju, ukupnom, … nako toga treba, dovesti, na pozicije u tuzilastu, sudstvu, … casne, postene, kopetentne, ljude, imamo ih, naravno, … treba im dati, svaku podrsku, alate, … onda ce oni, moci, sve sto treba, na korist naroda, ukupno, raditi, … aj’ zdravo, …

   2
   2
   1. Kontra revolucija komentariše

    Debilu Lipa, tako bi ja komentarisao da sam placeni bot nekih soroševskih NGOs !.
    Al na svu srecu sam Srbin !.
    Lako je tebi primati evropsku platu za nekoliko prozapadnih kometara dnevno !.
    Zbog takvih debila ste tu gde ste !.
    Na prazna obecanja zapadnjaka ste iterali sve platiše od kojih vam je egsistencija ovisna !.
    Blago tebi ti dobijas svoju platu za ovo botovanje !.

    7
    1
    1. LipaLipa komentariše

     … Contra, … da si “Srbin”, svjesni, casni i postreni, … nikad ne bi uzeo za svoj nik, Kontra Revoluciju, … nikad Srbi ni za revoluciju, a ne kontra (osveta), ne bili, … radio sto “radis”. svadjas, dijelis, Srbe, svak protiv svakog, … posbeno “rulju” (A.Istarhov), narod. protiv elite, nase, prirodne, od boga datu (profa, apostoli, dr.pa i ja), … sve u korist “elite” izabrane, uslovno, judeizam, … to je cilj, svake revolucije, pa i kontra, … naravno da nisam placenik, ali imam svoju nagradu (karmu) od sebe, boga Jednog, … aj[ zdravo, …

     2
     2
 4. Dejan komentariše

  Znaci svi istorijski okupatori su se vratili na Balkan u novom perfidnom ruhu, suroviji i krvolocniji, nego ikad. Zakrvili glupave narode, koji svi zajedno zive u siromastvu i ponizenosti od tirana koje su oni stvorili, ne daju im da saradjuju sa novim ekonomskim centrima moci koji hoce sa nama da ravnopravno saradjuju i time su doveli do “belog genocida”. Bar 2 miliona beba se nije rodilo, a koje bi sigurno dosle na svijet da nas nisu ti dusmani satrli i ubili svaku nadu u ovijim narodima. Djecu nam po svijetu rasturili i ostavili opdje samo dvije grupe ljudi: starce i poltrone. Jebali te takvi “saveznici” i takva “evropska perspektiva” bezmudi profesoru.

  24
  1
 5. Neko. komentariše

  Tako je Milo vidio isto kao Zdravko sada. Sta nasoj vladti Nije jasno?!
  Zelimo drzavu u kojoj se mi pitamo I postavljamo uslive, a ne ambasade!
  Zdravko Milov covjek 🤣🤣

  24
  1
 6. Insajder komentariše

  Tako je .I dok se ne napravi vecina koja ce da kaze NE ima da se slusa.Izbor je jednostavan ili ropstvo pod crnogorskim ustasama kojih ima dovoljno da zajedno sa manjinama vladaju ili da ZBCG sa Demokratama cine meksu varijantu istog.Eto,to sam vam rijesio…

  13
  1
  1. Realan komentariše

   insajderu ,KO SU TO CRNOGORSKE USTASE 250 000 CRNOGORAXA I 120.000 MANJINA KOJI ZELE SVOJU DRZAVU,A VJERUJ DA OGROMNA VECINA NE STAVLJA ZNAK JEDNAKOSTI IZMEDJU C.GORE I DPS ALI TAKVI KAO TI A IMA H DOSTA NAZALOST GURAJU ,,na silu,, LJUDE DA GLASAJU DPS SAMO ZBOG NEZAVISNOSTI DRZAVE .DA OSJECATE OVU DRZAVU KAO SVOJU TO BI POKAZALI OVIH 6 MJ. ORAVDALI STE SE DA NE MOZETE ZBOG DPS .ALI VI I DALJE NAVIJATE I U SPORTU PROTIV DRZAVE NE POSTUJETE NJENE SIMBOLE HIMNU BAR ONAJ 1 DIO KOJI SMO PJEVALI SVI OD PAMTIVIJEKA.GOD.DANA NE CUH TOKOM LITIJA JEDNU JEDINU CRNOGORSKU PJESMU .ODAKLE STE BRE VI IZ SURDULICE PA ZABORAVILI.E ZAPAMTITE DA SVAKA AKCIJA IMA I REAKCIJU U TO CE TE SE UVJERAVATI SVE VISE.NIKAKVE POUKE NIJESTE IZVUKLI IZ PROSLOSTI. NAZALOST.

   2
   10
   1. Ja komentariše

    E majku ti jebem za ovo,neko tvoj gnjido nekad je bio srbin i ništa više mamu ti jebem.a što ste vi montenegrini isti kao poturice pa ste se zainatili jer ste prodali vjeru za večeru niko vam nije kriv.okreni se oko sebe blento kad se to muslimani posvadjaše izmedju sebe a podijeljeni su na 5 strana.bojkotujte tv VIJESTI!

    14
    1
    1. Realan komentariše

     LIJEP RHECNIK SOCAN ,BAS HRISCANSKI,PRAVOSLAVNI I SVAKAKO RIJECI KOJE GOVORE O ONOME KO IH OVAKO BLAGOGLAGOLJIVO IZGOVARA A NE O ONOME KOME SU UPUCENE.HVALA TI STO SI DAO SVOJ MALI DOPRINOS NA OVAJ NACIN DA SE JOS VISE PONOSIM STO SAM CRNOGORAC KOJI NIKOGA NE VRIJEDJA PA NECU NI TEBE .ETO ZAO MI JE STO SI TAKAV I STO TE NESTO MUCI I FRUSTRIRA.

     1
     4
     1. tako stoje stvari komentariše

      A kluturni Crnogorče što se kriješ iza lažnog nicka o nekakvoj realnosti, de na ti lijepo i realno objasni, kako to mi možemo prihvatit ovu državau ovakva kakva jeste, ovakvog Frankeštajna, kada nam uzeste sva prava, uzeste nam jezik, himnu, pravo na to da se izjašnjavamo kao Srbi, kada obrisaste sve naše korjene na kojima je počivala naša vjekovna državnost, kada nasilu brišete da je Crna Gora vazda bila srpska država, koja je postojala i prije Djukanovića i DPS-a, koja je i prije imala svoju himnu, obilježja, zastave, grbove, nije bila ova kokoš na njoj.
      Ti bi izgleda tako “kulturan i realan” da nas fino natjeraš da zaboravimo ko smo, šta smo, ko su nam djedovi bili, da zajedno sa tobom pjevamo himnu dokazanog crnogorskog usaše, da slavimo Krsta Popovića, osvjedočenog fašistu.
      Ne biva, dobri moj, i nimalo realni i kulturni Crnogorče “

   2. Kontra revolucija komentariše

    Koji si ti fašista ?.
    Vrati se u Ustašku okle si došo !.
    Srbska zemlja se ne da okupirati od ustašoidih montenegrina !.

    1. Realan komentariše

     I TEBI DA KAZEM DVIJE.RU SAM BUO I TU CU OSTATI.MOZDA NIJESI OBAVIJESTEN.2006 JE BILA PRIJE 15 GOD.A 2017 PRIJE 4 GOD.MISLIM NA NATO.MRZNJA NARUSAVA I DUHOVNI I TJELESNI INTEGRITET .ZAO MI JE I TEBE ALI SUDBINA STA CES….

     1
     3
   3. Insajder komentariše

    Manjine ne zele svoju drzava vec potpuno legitimno zele da oslabe srpski korpus na Balkanu i tako svojim maticnim drzava BiH i Albaninji omoguce da sprovedu sta su naumile – prva unitarnu drzavu na racun Srba iz RS ,a druga da uspostavi tzv. prirodnu Albaniju.To sto je tebi RTCG oprala mozak i mislis da neko cetinjskim patriJotama sa Tompsonovom ideologijom u srcu treba da se dokazuje u ljubavi prema nekakvoj CG koja nema veze sa Petrovicima,e to si se i ste se za'ebali.

   4. Ivi komentariše

    Oćemo svoji na svoju zemlju odvajkada. Mrš šutu pa rićkaj na svoje. Zajednica srpskih opština i nema svadje niti sukoba.

   5. LipaLipa komentariše

    … ako ko stavljao znak jednakosti izmedju dps/milo i “crnogorci” / komite … to bili, oni “crnogorci”/konvertiti/uhljebi, difolt, … znamo mi da vam milo, ni us, ma “izdao”. … no nece moci, nikako, da se na nase novcu / budzeru, “sirite”, da kako. … to je “obicaj” komunaca, borba za ko blizi “loncu”, vlasti. … znamo i to da vama, “nacija” komitizam, … samo nacin kako do “lonca” vlasti, … lako cemo, i mi pa i vi sa “crnogorstvom” ako do “lonca” pod jednakim uslovima, … cim uspostavimo jednakost u odnosu na “lonac”, … istrazice se komite, kao konji sareni, … aj’ zdravo, ….

    1
    2
   6. Leandro komentariše

    A okle to 250 000 Crnogoraca, ablećino? Đe ih nađe? Je'l to po lažiranim popisima Mila Đukanovića? Litije su najbolje pokazale koliko je koga u Crnoj Gori avetinjo, kao i da su Srbi većina a srpski jezik da ne pričamo, što će sledeći popis i pokazati. Ajde evivašu prti polako i ne prdnjavi po portalu!!

  2. maximus komentariše

   Sve u svemu, ukratko je receno, ukoliko mi kazemo skaci sa mosta vi skacete svi bez izgovora jer to tako mora inace nema ulaska u eu. Pa ko prezivi onaj skok s mosta pricace unucima. 💪💪💪💪

 7. Ivi komentariše

  Počeo je Veber da prijeti kao u RS. A pare su Njemačke bile u Vijestima ranije.Nema gadni je smrde od Njemačke smrde.

  13
 8. Ivi komentariše

  Nećemo BND DEMOHRIŠĆANE, oćemo zajednicu srpskih opština. Iš, eto ti Vijesti i URA.

  12
 9. Pantelija komentariše

  Nije bitno ko je na vlasti, ko je na kom mjestu, – bitna je bespogovorna poslušnost! “Mi jednako radimo i sa pozicijom i sa opozicijom” – kaže jedan od pripadnika CIA koji su učestvovali u rušenju režima širom svijeta. Sa kim li u Crnoj Gori rade???

 10. tako stoje stvari komentariše

  Poručio nam je ambasador, što odavno svi znamo, manje ili više, svima nam je jasno. Neko se sa tim miri, neko ne, ima želju da to promijeni. U tome se samo razlikujemo. Neko svojevoljno pristaje da bude tudji sluga, neko ne, po tome smo se dijelili i po tome se dijelimo.

  1. LipaLipa komentariše

   … Stvari, … dobro sto, znas, znate, namjere, EU, da kako, … onda su pitanju samo modusi, nacini, nadam se, … naravno, ako predlazemo, druge nacine, … uspjesne, odrzive, da se ne “mirimo” sa stanjem, obrnuto, … vase “politike” lice na “vodju”, koji kad na obalu okomitu, skroz, … predlozio onim i za sebe (narod) da “preskoce” na drugu obalu, … mi (profa, apostoli, narodna elita)prdlazemo, … da sagradimo most ,cupriju (I. Andric) a ne da se suturamo u “provaliju”, … mostove, cuprije graditi, a ne “skakati” u propast, … aj’ zdravo, …

   1
   2
 11. Litijas komentariše

  Nastavlja se prica po starom. I dalje nas kontrolisu strane ambasade, nijesmo glasali ambasade vec Crnu Goru.

 12. Lazar komentariše

  Krivokapić pod hitno da prestane da sluša glas ambasada i da se okrene volji naroda!

 13. sanya261 komentariše

  U prevodu moracemo da radimo i trpimo isto sto i DPS izgleda, na celu sa kriminalcima i lopovlukom. Kuda plovi ova ladja?

 14. sanya261 komentariše

  Krivokapic treba da radi u dogovoru sa koalicijom koju je predstavljao na parlamentarnim izborima, kao i sa narodom koji ga je glasao. Do sad je radio sve suprotno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.