Srpski vaterpolisti rutinski sa Njemačkom

0

Fizički teška utakmica – očekivano. Sigurna pobjeda – očekivano. Vaterpolisti Srbije su odradili najteži zadatak u grupi, pobjedom protiv Njemačke 14:6. U utorak se u 19 igra sa Maltom i dan kasnije najvjerovatnije sa Francuskom za prolaz među osam najboljih u Evropi.

Posle prve četvrtine nije se činilo da srpski sastav slaviti ubjedljiv trijumf. Uporni Njemci su stalno prijetili ali je odbrana Srbije bila takva da su samo tri šuta išla u Mitrovićev gol. Dva su završila u mreži. U nastavku se Mitović razbranio imao osam odbrana.

U toj četvrtini su pogađali Mandić, Nikola Jakšić i Radulović koji je ponovio odličnu napadačku igru i efektnim golovima i realizovanim kontrama. Zanimljivo je da je u tri četvrtine poslednje srpske napade upravo on završio.

Kada je u drugoj četvrtini bilo 7:3 pa 8:4, vidjelo se da Njemci nemaju više nikakvih ideja i da im se igra svodi na upornu, fizičku borbu. U trećem dijelu su bili najbliži vraćanju utakmice u neku neizvjesnost, dva puta su se približili na minus od tri gola. Posle tajm auta Stevanovića brlo dobri Vico je zakucao loptu u mrežu za 9:5 a potom je Ranđelović u poslednjim sekundama povisio na 10:6.

Njemci su se tada potpuno predali, Srbi su u nastavku lako stvarali prilike i pogađali. Dva puta se upisao Radulović, po jednom Mandić i Jakšić za trijumf koji je i rezultatski i igrom doneo zadovoljstvo.

SRBIJA – NJEMAČKA 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0)

Bazen Mladosti u Zagrebu. Sudije: Burže (Francuska) i Radik (Slovačka). Igrač više: Srbija 8 (4), Njemačka 6 (2). Peterci: Srbija 1 (1), Njemačka 1 (1)

SRBIJA: Filipović, Mandić 3, S. Rašović, Ranđelović 1, Vico 2, Radulović 4, Drašović, N. Jakšić 2, Milojević, Ubović 1, P. Jakšić, V. Rašović, Mitrović.

NEMAČKA: Benke, Božić, Korbel, Dik, Šuce 2, Tauber, Strelecki 2, Čiru, Sekulić, Kupers, Šiper 2, Gansen, Švemer.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.