Srpska trobojka na Košarama – nervozne reakcije u Prištini

0

Objave na Instagramu i u medijima da se srpska zastava zavijorila na Košarama u nedelju, izazvali su burne reakcije iz Prištine, a kako prenosi “Kosovo onlajn”, mladić za kog je navedeno da je okačio trobojku napisao je da je nije tamo ostavio.

“Nisam je ostavio, nisam dozvolio da rade sa njom šta žele posle, ali sam ponio jednu njihovu veliku”, naveo je on na društvenim mrežama.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici posvećenoj junacima sa Košara, vidi se srpska trobojka koja se na ruševini karaule vijori među mnogim albanskim zastavama koje su poderane.

“Svaka čast našem pratiocu koji je na karauli istakao njenu pravu zastavu”, piše u objavi ispod fotografije, a mediji navode da je trobojka postavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

Kosovska policija je demantovala da je zastava postavljena na osmatračnicu na Košarama i nazvala je lažnom viješću.

Iz kosovske policije poručuju da je na licu mjesta uočeno da srpska zastava nije na mjestu na kojem se vidi na fotografijama.

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za “Gazetu ekspres” da nadležne jedinice kontrolišu to područje.

Oglasila se i organizacija ratnih veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Peći, koja je navodno postavljanje srpske zastave na osmatračnicu na Košarama nazvala “činom provokacije Srbije” i zatražila od vlade u Prištini i bezbjednosnih struktura da preduzmu hitne mjere i kazne odgovorne za taj čin.

“Vlada Kosova i bezbjednosni organi sigurnosti treba da preduzmu mjere i zauvijek zaustave ovakve pojave i kazne počinioce. Inače, šta nam preostaje? Da odustanemo od države koju imamo, jer se ni u državi koju smo sami izgradili ne osjećamo sigurno”, navodi se u saopštenju, prenosi “Kosovo onlajn”.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.