Srbija zamrzla učešće u svim vojnim vježbama sa stranim vojskama

3

Vlada Srbije donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim stranim partnerima.

Odluka Vlade podrazumeva da sve vojne vežbe i aktivnosti sa stranim partnerima budu prekinute na šest meseci.

„U narednom periodu nećemo učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO paktom, ni sa ODKB-om, ni sa Rusijom, ni sa SAD, ni sa Kinom, ni sa EU. Niti sa istokom, niti sa zapadom“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
On je naveo da će naše učešće u mirovnim operacijama biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano.

Vulin je istakao da se Srbija nalazi pod strašnim i nezasluženim pritiskom EU.

Ti pritisci, kako je rekao, nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni u našim odlukama, postupcima, pa čak ni u realnosti, i rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih i moćnih zemalja.

„Od nas se traži da po cenu odustajanja od naše evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, i na naš narod na KiM i u RS, napustimo planirane vojne vežbe sa Belorusijom“, rekao je Vulin.

Ministar je podsetio da je Srbija odlukom Narodne skupštine vojno neutralna zemlja.

„Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbegli, ili bar umanjili, posledice pojačanih napada na zemlju, na našu politiku i ekonomiju, Vlada je donela odluku da u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima, bez razlike“, rekao je Vulin.

On je istakao da proces opremanja i jačanja Vojske Srbije neće biti zaustavljen, te da će se raditi na povećanju borbene gotovosti više i upornije nego ikada.

„Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka naas obavezuje da se oslanjamo samo na sebe i na svoju snagu“, rekao je Vulin.

3 Comments
 1. Buka komentariše

  Shodno trsdiciji crnogorskoj,sada svak od nas treba dat podrsku predsjedniku Vucicu..brutalni,napadi od Rusije,Amerlike,Arapskih zemalja..zaista Nediplomatski..iako se u mnogo cemu ne slazemo,sad mu dajemo podrsku ,poslije bit ce kasno

  1
  1
 2. Traktorist komentariše

  Oj volino , ti crtnicks mjusko
  U prkno te more……
  Pobego si iz oluju jerbo nisi musko
  😂😂😂😂😂
  ?????

 3. Martic komentariše

  usrao se pickousti.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.