Srbija ubjedljiva protiv Rumunije

0

Na startu odlično organizovanog turnira „Srbija 2024“ u Šapcu Srbija je pobijedila Rumuniju 13:7. Prava pripremna utakmica, sa formom koja je daleko od željene posebno sa igračem više, ali i koja tačno pokazuje šta treba da se ispravi u narednih dvadesetak dana do Olimpijskih igara u Parizu.

Ni jednog trenutka u prvoj četvrtini Srbija nije bila u dominantnom položaju. Rumuni su odolijevali, dva puta imali prednost. Za Srbiju je Dušan Mandić pogodio iz peterca, Ranđelović sa igračem više a Nikola Jakšić i Miloš Ćuk udarcima iz daljine. Odbrana je međutim ostavljala rumunske šutere bez bloka i to se osjetilo sa četiri lopte u mreži Filipovića.

Drugih osam minuta su djelovali bolje. Odbrana se postavila, radili su blokovi a napad držao normu od četiri gola. Mandić je opet pogodio prvi, pratio ga je Vasilije Martinović a onda je raspoloženi Ćuk ispalio dvije bombe. Rumuni su jedini gol postigli sa igračem više.

Probali su selektori razne kombinacije. Ćuk je iz peterca pogodio stativu a Nikola Jakšić i Dedović su iskoristili igrača više. U poslednjih osam minuta na golu je umjesto Filipovića bio Mišović. Posle nekoliko neuspješnih pokušaja precizan je sa igračem više bio Nemanja Ubović za 12:7. Do poslednjeg napada bio je to jedini gol Srbije a u poslednjoj sekundi Ranđelović je prenosom postavio konačan rezulzaz

Selektor Uroš Stevanović je igrao bez Rističevića, Drašovića, Lukića, Radulovića, Vica, Milojevića i Lazića.

U ostalim utakmicama prvog kola Crna Gora je pobijedila Njemačku 14:7 dok je Australija bila bolja od Francuske 10:7.

U drugom kolu danas Srbija igra protiv Francuske u 20.45 časova. Prije toga se sastaju Australija – Njemačka u 17.15 sati i Crna Gora – Rumunija u 19 časova.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.