Srbija pobjednik turnira u Šapcu

0

Poslednja utakmica turnira “Srbija 2024” je rešavala pitanje pobjednika. Već umorni Srbi i Australijanci su igrali za prvo mjesto. Srbija je daleko više pokazala i potpuno zasluženo osvojila naslov najboljeg.

Vrlo dobrom odbranom Srbija je Australiju natjerala na loš napad, sa dvije neiskorišćene prilike sa igračen više. Rival je jedini gol postigao preko Maksimovića iz peterca. Na drugoj strani je bilo mnogo življe. Pogađali su spretni Dedović sa istekom napada, Mandić i centri Vico i Lazić (dodavanje Milojevića) sa igračem više. Ubjedljivih 4:1 su predstavljali realan odnos snaga.

Australija se držala nekoliko minuta u nastavku preko Maksimovića sa igračem više i Pavilarda iz daljine su stizali do 2:4 i 3:5. Srbija je imala spreman odgovor kroz bomnbu Ćuka, zatim šraube Lazića na dodavalje Radulovića, pa peterca Radulovića zahvaljujići akciji Lazića. Kraj su obilježili golovi Petra Jakšića iz kontre na efektno dodavanje Strahinje Rašovića i Ćuka, opet neodbranjivo za 9:3.

Kratak udar Austrilije sa dva gola, prekinuli su centri. Prvo Lazić još jednom šraubom, pa Vico sa igračem više. Mandić se upisao iz peterca pošto je Milojević uradio sve, oduzeo loptu i bio spriječen da sam završi akciju. Ipak, u odnosu na prethodne dvije četvrtine Srbija je pala u igri ali je rezultat bio bezbjedan. U završnim sekundama Drašović je spojio sa golom Dedovića 13:8 na kraju trećeg dijela.

Rističević je zamijenio Mišovića u poslednjoj četvrtini. Rutinski je Srbija održavala prednost, protivnik je digao ruke, svjestan da je preokret odavno bio nemoguć. Radulović i odlični Dedović su bili strijelci lijepih golova.

Srbija i Australija će igrati u Parizu u grupi pa je i pitanje koliko su se sakrivale karte. U svakom slučaju u dobrom raspoloženju Srbija posle dva dana odmora nastavlja sa radom u Novom Sadu.

SRBIJA – AUSTRALIJA 15:9 (4:1, 5:2, 4:5,2:1)

Gradski bazen u Šapcu. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Ivanovski (Makedonija).  Igrač više: Srbija 5 (3), Australija 7 (3). Peterci: Srbija 2 (2), Australija 3 (3)

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, S. Rašović, P. Jakšić 1, Ćuk 2, Dedović 3, Drašović, N. Jakšić, Vico 2, Lukić, Lazić 3, Milojević, Mišović, Radulović 2.

AUSTRALIJA: Porter, Lambif, Maksimović 3, Negus, Pauer, L.Edvards, Pavilard 4,  Merkap 1, Burnes, Berbiulak, Pot 1, B. Edvards, Hedges, Put.

REZULTATI

Prvo kolo: Njemačka – Crna Gora 7:14,  Francuska – Australija  7:11, Srbija – Rumunija 13:7

Drugo kolo : Australija – Njemačka 11:6 , Rumunija – Crna Gora  6:10,  Srbija – Francuska 14:4

Treće kolo:  Srbija – Njemačka 22:3, Francuska – Rumunija  7:8, Crna Gora – Australija  11:13

Četvrto kolo: Njemačka – Francuska 6:15, Rumunija – Australija 9:17, Srbija – Crna Gora 17:18 (14:14)

Peto kolo: Francuska – Crna Gora 12:14, Rumunija – Nemačka 16:12,  Australija – Srbija 9:15

Plasman: Srbija 13, Australija 12, Crna Gora 11, Rumunija 6, Francuska 3, Njemačka 0.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.