“Srbija je od danas u političkoj kampanji za izbore 21. juna”

0

Odlukom Republičke izborne komisije Srbija je od danas u izbornoj kampanji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i poručio da je ovo prilika za sve političke partije da pokažu koliko im je stalo do Srbije.

– Izbori 21. juna su prilika da sve političke partije pokažu koliko im je stalo do Srbije i da svojim programima pridobiju poverenje građana. Svima želim dobru sreću i uspeh na izborima. Molim ih da izborna kampanja protekne bez nasilja, kao i za poštovanje za protivnike – rekao je Vučić.

Ranije danas Republička izborna komisija (RIK) donela je rešenje o nastavku izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević podsetio je da su izbori raspisani 4. marta za 26. april, ali da je zbog uvođenja vanrednog stanja RIK prekinuo rad.

– Sada nastavljaju da teku rokovi za sve izborne radnje za izbore koji će biti održani 21. juna 2020 – rekao je Dimitrijević na prvoj sednici RIK-a posle uvođenja vanrednog stanja i dodao da će komisija posebnim aktom definisati nove izborne rokove.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.