SRBI (OPET) DEŽURNI KRIVCI

0

Piše: Perica Đaković

Ništa se nije promijenilo iako je prošlo sedam godina, srpski državljani opet su dežurni krivci. Kako je bilo 2016. godine, kada je čuveni Kata uz praćke, saopštio da su izvođači radova prilikom takozvanog „Državnog udara“ srpski državljani, tako je i ove 2023. godine: Dritanov ministar gospodin Adžić saopštio je da su glavni izvođači radova na čuvenom podgoričkom tunelu opet, a ko bi drugi, srpski državljani.

Ni onda ni sad nikako da čujemo ko su pravi naručioci „poslova“, i ako je i pticama na grani u Crnoj Gori i u jednom i u drugom slučaju sve jasno.

Kome je odgovarao iznenadni “Državni udar”, da li tadašnjoj opoziciji kojoj se smiješila pobjeda jer velika izlaznost je to nagovještavala, ili još više tadašnjoj vlasti? Čudno da je državni tužilac tada već imao spremnu listu “udarnika” na državu Crnu Goru, pa i oružje (praćke) kojim su krenuli na sistem. Tadašnja vlast je za domaće aktere imenovala političke lidere DF-a, koji su nakon namještenog suđenja dobili po pet godina robije, kako bi sve bilo uvjerljivo.

Tako smo montiranom aferom “Državni udar” zabavljali javnost, ne samo našu. Sedam godina kasnije javnost zabavljamo aferom „Tunel“ i promajom u depou Višeg suda. Do tada smo ovakve stvari gledali u holivudskim filmovima, ali šta je Holivud u odnosu na Crnu Goru. Sve je kao u filmu, u centru glavnog grada dok njegov život nomalno teče, ispod noga Podgoričana kopalo se danima, a da niko pojma nema!? I onda odjednom, u žiži uspješnog ili ne, stvaranja 44. vlade – rupa u Višem sudu, iz čijeg depoa se još tačno ne zna šta je nestalo.

Kao Kata 2016. i ministar Dritanov zadužen za policiju, na pressu saopštava da su glavni podgorički rudari srpski državljani sa kriminalnom prošlošću. Za razliku od Kate koji je vinovnike privodio, ministar javnosti nam prikazuje njihove slike jer ovi su uspjeli da napuste Crnu Goru kao svaki drugi turista. Razlika ipak postoji. Dok se onda ipak vlast morala poslušati, sada je Adžić saopštio da se zna ko stoji iza akcije Tunel. To je, kako nam saopštava, jedna od dvije finansijski najmoćnije kriminalne organizacije u Crnoj Gori. Takođe, identifikovana ženska osoba, crnogorska državljanka, je u vezi sa jednom osobom iz Višeg suda.

Ministar reče da se dosta toga zna, ali javnost sem slika i izjava još ništa opipljivo ne sazna, sem da su i „jopet“ srpski državljani u centru zbivanja. A, zašto i ne, ako može Eskobar…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.