Sramno: Spajićeva Vlada donijela odluku da zaštiti agente ANB-a koji su podmetali laži i blatili novinara Dražena Živkovića!

0

Afera „Portal Udar“ je aktuelna i nakon četiri godine, odnosno od pada prethodnog režima, koji je u poslednjim danima svoje vladavine preko pomenutog portala plasirao neistine kako bi kompromitovao neistomišljenika i borce za demokratiju.

Novinar Dražen Živković, koji je bio jedna od meta portala „Udar“, podnio je tužbu povodom ovog slučaja.

Međutim, više od tri godine od podnošenja tužbe i otvaranja postupka, jedan od svjedoka, bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić nije u potpunosti oslobođen čuvanja službenih tajni koje bi pomogle u privođenju ovog postupka kraju.

Naime, Vlada Milojka Spajića je prije tačno mjesec dana (24. maja 2024. godine) donijela zaključak kojima se Dejan Vukšić djelimično oslobađa obaveze čuvanja tajnog podatka u svojstvu svjedoka u predmetu formiranom pred Osnovnim sudom po tužbi Dražena Živkovića. Vlada je takođe donijela zaključak kojim se bivši direktor ANB-a ne oslobađa od obaveze čuvanja tajnog podatka koji se odnosi na javno saopštavanje i odavanje identiteta službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost koji su sačinili dokumentaciju koja je prilog krivične prijave Dražena Živkovića.

Zbog čega je Vlada Milojka Spajića odlučila da zaštiti agente ANB-a koji su širili laži i na taj način targetirali crnogorske građane, ostaje nejasno. Mada, ostaje i nada da će se neko iz 44. Vlade udostojiti da pojasni ovakvu sramnu odluku koja ne doprinosi demokratizaciji društva i vladavini prava koja je ključna za napredak Crne Gore i crnogorskog društva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.