Sramno saopštenje Bošnjačke stranke povodom grafita u Pljevljima: Ni da pomenu saučesnike iz bivšeg režima sa kojima su uništavali Crnu Goru

1

Povodom informacije koja se pojavila u medijima, da određene policijske strukture stoje iza ispisivanja grafita uvredljive sadržine prema bošnjačkom stanovništvu u Pljevljima 2020. godine, jasno poručujemo da je nedopustiv svaki atak na multietnički sklad i suživot u Crnoj Gori, bez obzira na ime, prezime, motiv ili političku pripadnost inspiratora, naručilaca i izvršilaca takvih nedjela, saopštili su iz Bošnjačke stranke (BS).

„Napadima na te vrijednosti podrivaju se temelji moderne, evropske i građanske Crne Gore, jedine vrijednosti na kojima je u Crnoj Gori moguće graditi prosperitetniju budućnost“, naveli su iz BS.

Kako su istakli, „tužilaštvo treba da skupi hrabrosti da stvari, konačno, počne nazivati pravim imenom, da istraži i procesuira svaki slučaj izazivanja rasne, vjerske i nacionalne mržnje, a sud da adekvatno kazni počinioce kako bi se poslala poruka da je takvo ponašanje neprihvatljivo i sa se neće tolerisati u Crnoj Gori“.

„Izborni dan i dani nakon izbora 2020. godine za Bošnjake u Crnoj Gori, naročito u Pljevljima, predstavljaju težak period u kojem je od neprimjerenog ponašanja prema Bošnjacima koji su ostvarivali biračko pravo, preko poruka i grafita na ulicama gradova u Crnoj Gori do inicijativa za davanje imena ulicama po ratnim zločincima i svojevrsnog etničkog čišćenja institucija od Bošnjaka za vrijeme 42. Vlade – kontinuirano stvarano antibošnjačko raspoloženje“, navodi se u sramnom saopštenju BS.

Podsjetimo javnost – juče je u medijima objavljena prepiska sa Skaj aplikacije, u kojoj policijski službenici protiv kojih su podignute optužnice zbog pripadnost „kavačkom klanu“, zajedno sa kriminalcima, dogovaraju izazivanje nacionalne i vjerske mržnje.

Konkretno, dogovarali su ispisivanje uvredljivih grafita na račun bošnjačkog naroda u Pljevljima i ko zna šta još (javnost je mogla da sazna samo ono što je objavljeno).

Međutim, iako je poznato ko je to naručio, a vjerovatno i ko je (sve) učestvovao u tome, Bošnjačka stranka sramno zaobilazi da imenuje svoje bivše partnere iz režima koju je predvodio DPS-a, a koji je 30 godina uništavao Crnu Gori sijući mržnju kao što je pokazala Skaj prepiska.

Jer, za to je trebalo okriviti pripadnike srpskog naroda, kako bi se Bošnjaci predstavilli ugroženima.

Naravno, jasno je da je to laž koju su plasirali predstavnici palog režima, ali to ne smeta BS da se i dalje prave ludi na sva zlodjela koje je kreirala „politička mafija“, a čiji su oni bili saučesnici.

Prema njihovim riječima, „Bošnjaci u Crnoj Gori kao narod politički sazrijevaju, što je pokazao rezultat poslednjih parlamentarnih izbora. na kojima je Bošnjačka stranka ostvarila značajan rast i osvojila 6 mandata ili 7, 08 % (po popisu iz 2011. g. u CG živi 8, 65% Bošnjaka), a rezultat nacionalnog sazrijevanja pokazaće rezultati prije nekoliko dana završenog popisa“.

„Trend rasta političke podrške Bošnjačkoj stranci pokazuju i najnovija istraživanja rađena za druge političke partije u Crnoj Gori. To je poruka svima da ni kao narod ni kao stranka ne pristajemo da budemo moneta za politička potkusurivanja, trgovine, nadgornjavanja i ostvarivanja tuđih političkih interesa nekompatibilnih sa interesima bošnjačkog naroda u Crnoj Gori“, zaključili su iz BS.

1 Comment
  1. Erdogan komentariše

Dakle kvadrat efendija i comp. su ljuti na srpski narod , sto nisu svojerucno ispisivali one grafite, nego su oni i njihovi kopanjoni morali sve to licno da odrade. Po njihovom za to su bili krivci iskljucivo srbi a niposto DPS, SDP, SD i BS, sa sve reisom i lokalnim hodzama! Pi bagro , gadite mi se!

Ostavite Komentar