Spojena optužnica protiv policijskog kartela koji je radio za „Kavčane“

0

Vijeće Višeg suda u Podgorici u sudskom postupku protiv policijskog kartela koji je radio za „Kavčane“ donijelo je rješenje kojim su dvije optužnice spojene tako da će se sprovesti jedan postupak.

Optužnica sa kojom je na prethodnom ročištu predloženo spajanje se odnosi na 13 optuženih, koji su optuženi i u današnjem postupku.

Za utorak je zakazana kontrola za obje optuznice u Višem sudu u Podgorici.

SDT je optužnicom obuvatilo Ljuba Milovića (40), Miletu Ojdanića (51), Ivana Stamatovića (40), Nebojšu Bugarina (43), Petra Lazovića (33), Marka Novakovića (37), Milana Popovića (40), Miloša Mišurovića (41), Vladimira Bajčetu (43), Gorana Stojanovića (40), Dejana Kneževića (50) i Darka Kneževića (44), te Radoja Zvicera (41), Božidara Jabučanina (46), Aleksandra Kekovića (31), Dražena Milovića (36), Filipa Zindovića (34) Ivana Nikolića (37), Tihomira Adzića (38), Ivana Mijatovića (38), Mila Božovića (46) i više NN lica.

Između ostalog, oni se terete za stavaranje kriminalne organizacije, pranje novca, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 21 okrivljenog lica i to protiv: Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – oko 4 t i 300 kg kokaina, protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N., za krivična djela pranje novca – oko sedam miliona evra, protiv M.M., A.K. i Lj.M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike“, naveo je u ranijem saopštenju portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.